Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çöl kuşu Keşiş kuyrukkakanı Antalya'da görüntülendi

        Mısır'ın doğusundan Arap Yarımadası boyunca İran ve Pakistan'a kadar çöl bölgelerinde yayılış gösteren Keşiş kuyrukkakanı, Türkiye'de ilk kez Mersin - Göksu Deltası'nda, 2015 yılı baharında ise Antalya Manavgat sahilinde görüntülendi. Keşiş kuyrukkakanı, Manavgat sahilinde ikinci kez görüntülendi.

        DHA'nın haberine göre Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Rıza Kamil, Türkiye'nin Anonim Kuşları Topluluğu (TRAKUS) üyelerinin, 25 Mart Pazar günü Mersin - Göksu Deltası'ndan Antalya - Manavgat ilçesine kadar olan bölgede sahillerde nadir görülen kuş türlerini gözlemlediklerini söyledi. Veysel Kahraman ve Mustafa Erturhan ikilisinin Manavgat'ta Çenger sahilinde Keşiş kuyrukkakanı ile karşılaştığını anlatan Rıza Kamil, "Veysel Kahraman yakınlardaki diğer gözlemcilerle bu kuş türünü görüntüledi. Bu görüntüleme türün Türkiye’deki 3'üncü kaydı oldu" dedi.

        REKLAM

        Keşiş kuyrukkakanının İran'ın güneyi, Arap Yarımadası, İsrail, Ürdün ve Mısır'da yarı çöl ve çöl habitatında yaşayan bir tür olduğunu vurgulayan Rıza Kamil, "Genel olarak uçan böceklerle beslenir. Mart - haziran aylarında yuva yapar. Göç dönemlerinde nadir de olsa yaşadıkları alanın kuzeyineçıktıkları görülüyor. Oldukça hareketli olan bu tür, uzun mesafelere ve çok yükseklere uçabiliyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ