Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cuma mesajları (15 Aralık) En güzel anlamlı kısa resimli cuma mesajı

        Cuma mesajları ile yakınlarına Cuma tebriği yapmak isteyen vatandaşlar, en güzel Cuma mesajlarını bulmak ve yakınlarına göndermek için, internet üzerinde "Cuma mesajları" ve "en güzel resimli Cuma mesajı" aramalarını yapıyor. Bu mübarek günde vatandaşlar Cuma namazını kılarak İslam dininin önemli bir ibadetini yerine getirmektedir. İşte 15 Aralık en güzel Cuma mesajları.

        CUMA MESAJLARI - 15 ARALIK CUMA MESAJI

        Yakında olmayan ve görüşemeyen vatandaşlar, Cuma günlerinde birbirinin Cuma gününü mesaj atarak tebrik etmektedir. İşte en güzel Cuma mesajları ve resimli Cuma mesajları.

        * Ey Allahım! Yaptığımız işlerde muvaffakiyetler ihsan et bizlere. Kötü yollara geçenlerin gittikleri yoldan geri çevir. Evlerimize mutluluk ihsan eyle. Taşımakta zorlanacağımız yüklerle bizleri sınavdan geçirme. Darda ve muhtaç koyma. Amin. Hayırlı Cumalar.

        REKLAM

        * Allahım! Ben elimden geleni yaptım. Elimden gelmeyenler için ellerimi sana açtım! Ömrümüzü, günlerimizi ve bu cumamızı mübarek kıl Allah’ım bizleri doğru olabilen ve de kalabilenlerden eyle Ya RABBİM. Hayırlı Nur’lu Cuma’lar.

        * Ya Rabbi, ölünceye kadar ibadet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasip et ve bizlere Cennetini ihsan eyle! Cumanız Mübarek Olsun.

        * Günlerin en değerlisi Cumadır. Cuma günü bayramlardan ve aşure gününden daha değerlidir. Cuma günü dünyada ve ahirette müminlerin bayramıdır. Cumanız mübarek olsun.

        * Melekler daima duacınız olsun. Yüreğiniz ferah, ilhamınız bol olsun. Sevgili peygamberimiz, şefaatçimiz olsun. Cumamız Mübarek Olsun.

        * Önce yollar uzanır hakka yürümek için, tomurcuklar güller açar onu görmek için, dua eden biri var senin için. Sende dua et ALLAH için. Cumanız Mübarek Olsun.

        * Öyle bir dua et ki; günahın tövbenin büyüklüğünden ağlasın… Şeytandan yaradana sığınki nefsin seni değil; sen nefsini yakasın. Hayırlı Cumalar.

        REKLAM

        * Ey Rabbim! Gözlerimden sevgiyle bakan ışıkları eksik etme, hayırları görmeyi ve her yaratılanı senden dolayı sevmeyi nasip et! Amin. Hayırlı Cumalar.

        * YÜCE RAB’BİM..! Omuzumuzda onca GÜNAH yüküyle, sana açtık ELLERİMİ..! Derinden bir OF değil, yürekten bir AF diliyoruz..! Hayırlı Nurlu Cumalar.

        * Bir dua gönderiyorum hepinize, sağlık, mutluluk, huzur olsun, sevdikleriniz yanınızda dünyanız barış dolsun, Allah’ın selamı üzerinize olsun hayırlı cumalar dilerim.

        * Bildirdiğin ve gizlediğin tüm isimlerini ve Kur’an*ı Kerim’i, kalbimizin baharı, gönlümüzün nuru, sıkıntımızın ilacı yap Hayırlı Cumalar.

        * Cennet bahçelirinin gülleri yüzüne, bülbüllerin nağmeleri diline, Allah sevgisi gönlüne, bu güzel günün bereketi üzerine olsun. Hayırlı Nurlu Cumalar.

        * Mevlana diyor ki; Dua edecek güzel bir gönlün yoksa, güzel yürekli insanlardan dua iste. Hayırlı Cumalar!

        REKLAM

        * Ömrüne ömür katılsın, Gönlüne meltem saçılsın. Bu mübarek günde melekler dört yanın sarsın… Derdine derman, gönlüne iman dolsun..! Hayırlı Cumalar.

        * Ey Rabbim! Dinimizden dolayı bizi zillete düşürmeye çaba sarf edenlere fırsat verme. Bizleri İslamın yolundan ayırma. Amin… Hayırlı Cumalar.

        * Bütün güzelliklerin kilidini kendinde bulunduran “Rabbim” Hakkımızda en hayırlı kilitleri aç… Amin. Cumamız bayram tadında olsun İNŞALLAH...

        * Yakınlık ne zamanla ne mekanla sınırlıdır. Eğer Allah”a açıldığında akla ilk gelen sevilenlerdir. Aklımda yüreğimde ve duamdasınız. Cumanız Mübarek Olsun.

        * Günler bize dostların güzelliğiyle, geceler onların dualarıyla mübarek oluyor. Umudumuz dostaların hediyesi, duamızsa sizlerin sevgisi. Cumanız mübarek olsun…

        * Biz Kur’an dan İman edenler için bir şifa rahmet kaynağı olan ayetler indiriyoruz. Zalimlerin de amcak zararını artırır. Cumanız Mübarek Olsun… Selam ve Dua İle!

        REKLAM

        * Bizler uzun bir sefedeyiz. Buradan kabre, kabirden haşire, haşirden ebed memleketine gitmek üzereyiz. Hayırlı Cumalar. Dua İle…

        * İmkanların bittiği yerde iman vardır, derdin ne kadar büyük olursa olsun” derdinden büyük Allah vardır. Hayırlı Cumalar.

        * Cuma günü duaların kabul edildiği zaman hakkında Babanın Resûllullah sallallahu aleyhi ve sellem’den bir hadis rivayet ettiğini duydun mu? Diye sordu. Ben de : *Evet, duydum. Babam, Resûllullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken işittiğini söyledi: “ O vakit, imamın minbere oturduğu andan namazın kılındığı zamana kadar olan süre içindedir.” Cumanız Mübarek Olsun.

        * Allah’ım, ‘kin, kibir ve kim ne der’ hastalıklarından sana sığınırım. Bu güzel Cuma gününü senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi nasip eyle. Amin. Cumamız Mübarek Olsun.

        * Dua çiçeğini bilir misin, yeryüzünde sulanır, gökyüzünde açarmış. Melekler kulunuzdan deyip Rabbimize sunarmış. Dualarda buluşmak dileğiyle. Hayırlı Cumalar.

        REKLAM

        * Allah’ım! İlahi kudretin ve önü alınamaz merhametin ile beni ve sevdiklerimi kuşat. Bizlerin kalplerine aydınlık ver. Amin. Hayırlı Cumalar.

        RESİMLİ CUMA MESAJLARI

        CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

        Farz namazları arasında yer alan Cuma namazı, öğle vaktinde kılınmaktadır. Diğer namazlardan farklı olarak Cuma namazı öncesinde hutbe okunmaktadır.

        Cuma namazı kılmak için ilk olarak "Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının 2 rekât farzını kılmaya. Uydum hâzır olan imama." denilerek niyet edilir. Niyet ettikten sonra "Allahu Ekber" denilerek tekbir getirilir ve namaza başlanır.

        Tekbir getirildikten sonra eller bağlanır ve duyulmayacak şekilde Sübhaneke okunur. Dua okunduktan sonra başka bir şey okunmaz ve imam dinlenir.

        İmam dua ve sureleri okuduktan sonra"Allahu Ekber" diyerek rükûya gidilir. Rüku'da 3 kere "Sübhâne Râbbiye'l-Azim" denir ve ardından doğrulunur. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbenâ leke'l hamd" denir.

        Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gidilir. Secdede 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'alâ" denir. "Allahu Ekber" diyerek dizlerin üzerine oturulur. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gidilir ve 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" denir.

        "Allahu Ekber" diyerek secdeden ayağa kalkılır ve ikinci rekâta başlanır. Ayağa kalktıktan sonra eller bağlanır ve hiçbir şey okunmadan imam dinlenir.

        Gevşemeyin, hüzünlenmeyin. Eğer gerçekten iman etmiş kimseler iseniz Üstün olan sizlersiniz. Hayırlı Cumalar.

        “Allahım! Cehennem azâbından ve kabir azâbından, hayat ve ölüm fitnesinden, kör deccâlin fitnesine uğramaktan Sana sığınırım.” Cuma'nız mübarek olsun.

        Yollarımı dua’ya günlerimi cumaya çıkar ya rabbi. Olsun diye sabırla beklediğimiz tüm dualarımız kabul olsun. Hayırlı Cumalar.

        İmam sureleri bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükûya gidilir. Rüku'da 3 kere "Sübhâne Râbbiye'l-Azim" denir ve doğrulunur. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbenâ leke'l hamd" denir.

        Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gidilir. Secdede 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'alâ" denir. "Allahu Ekber" diyerek dizlerin üzerine oturulur. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gidilir ve 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" denir.

        Secdeden kalkarken "Allahu Ekber" diyerek Tahiyyata oturulur ve Ettehiyyâtü, Allâhumme Salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ duaları okunur. Dualar bittikten sonra imamla birlikte önce yüz sağa çevrilir ve "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" denilerek selam verilir. Aynı şekilde sola da selam verdikten sonra Cuma namazının farzı tamamlanmış olur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ