Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cuma Mesajları! 2017 Resimli Cuma Mesajları

        Cuma mesajları, müslümanların bayramı olarak nitelendirilen cuma günü öncesi en çok aranan kelimeler arasında yer alıyor. Cuma günü, sevdiklerinin, eşinin ve dostunun cumasını kutlamak isteyen vatandaşlar, en güzel cuma mesajlarını araştırıyor. Bizde sizler için en güzel cuma mesajlarını derledik. İşte sevdiklerinize gönderebileceğiniz resimli cuma mesajları...

        CUMA MESAJLARI - RESİMLİ CUMA MESAJLARI

        Cuma günü müslümanların bayramı olarak nitelendirilen mübarek bir gündür. Müslümanlar bu günde öğle vakti cemaatle birlikte namaz kılarlar. İşte bu özel günde paylaşılabilecek cuma mesajları:

        * Açtım ellerimi Mevla’ya, başladım canı gönülden duaya, Allah kabul etsin kardeşler, haydi hep birlikte Cuma’ya. Hayırlı cumalar.

        REKLAM

        * Doğru söyle ki doğru can veresin der büyüklerimiz. Nasıl yaşarsan öyle ölürsün. Doğru yaşa ki Allah da kulları da senden razı olsun. Cumanız mübarek olsun.

        * Ya gül ol ya da gülzar, olmadı bir güle tutkun bülbül ol. Olmazsa gülün bağrına saplandığı toprak ol. Allah’ım gül de olsak bülbül de, su da olsak toprak da ne olursak olalım ama sana kul olduğumuzu unutturma. Hayırlı Cumalar.

        * Özel günler dostların varlığıyla, mübarek geceler duaların ihlasıyla, Cuma Müslümanların buluşmasıyla değerlidir. Rabbim hayırlı işlerde bizleri buluştursun. Cumanız mübarek olsun

        * Sahabe Cuma günleri hem sevinir hem korkarmış. Sevinirmiş çünkü o gün Cuma’dır. Korkarmış acaba bir dahaki Cuma’ya kavuşur muyum? diye. Rabbim Cuma farkındalığı versin hepimize. Hayırlı Cumalar.

        * Madem günahkarız hepimiz kendi çapımızda. Öyle tövbe edelim ki tövbemiz günahlarımızı örtebilsin. Amin. Hayırlı Cumalar.

        * Ey iman Edenler Allah’ı çokça zikredin. (AHZAB – 41) Rabbim seni anmayı unutmayan kullarından eyle. Hayırlı Cumalar...

        REKLAM

        * Taşlanan ve Allah’ın huzurundan kovulan şeytanın şerrinden Rahman ve Rahîm olan Allah’a sığınırım. Rabbim her türlü şerden kendine sığınanlardan eylesin. Hayırlı Cumalar.

        * Cuma’yı, Rabbe hakkıyla kul, Peygambere layıkıyla ümmet olarak eda etmek ümidiyle. Cumanız mübarek olsun.

        * Kur’an ölmeden evvel hayatımıza kaim olmalı ki öldükten sonraya faydası olsun. Amin. Hayırlı cumalar.

        * Rabbimin rahmeti öyle büyük ki onun ulaşmadığı hiçbir canlı yoktur; şefkati öyle çok ki tüm annelerin şefkatinden daha büyüktür. Rabbim kendisinin razı olduğu kullarından eylesin. Hayırlı Cumalar

        * Rablerine karşı gelmekten sakınanlar ise, bölük bölük cennete sevk edilir, oraya varıp da kapıları açıldığında bekçileri onlara: Selam size! Tertemiz geldiniz. Artık ebedi kalmak üzere girin buraya, derler. (Zümer/73) Hayırlı Cumalar.

        * Tesbih tesbih af diliyoruz Ya Rab! Boncuk boncuk mağfiret diliyoruz. Zerrelerimiz adedince sana şükrediyoruz. Duamızı kabul, günahlarımızı affeyle. Hayırlı Cumalar.

        REKLAM

        * Ey Rabbim! Bizi Kurandan, İslam’dan ayırma. Bizi peygamberin izinden ayırma. Bizi Sıratı Müstakimden şaşırtma. Amin. Hayırlı Cumalar.

        * Ey bütün güzelliklerin kaynağı Rabbim! Bizim kalbimizi de güzel eyle. Bizim işimizi, aşımızı, kazancımızı da güzel eyle. Amin. Hayırlı Cumalar.

        * Ey şanı alemleri saran Rabbim! Bizleri Cumanın hürmetine affet. Gözlerimizi gaflet uykusundan uyandır. Aklımızı, kalbimizi imandan ayırma. Bize merhamet et. Bize mağfiret buyur. Hayırlı Cumalar.

        * Ey günlerin incisi Cuma, seni yaratan Rabbe hamdolsun. Senin sabahına uyandıran, seni bize yaşatan, sana kavuşturan Rabbe şükürler olsun. Gününüz hayırlı, Cumanız mübarek olsun.

        * İnsan; Geçmişin Hasretçisi, Geleceğin Özlemcisi, Yaşadığı Anın Şikayetçisidir! ALLAH bizi şikayet değil Şükredenlerden eylesin. (Amin) Hayırlı Cumalar.

        * Hayatın şereflisini, rızkın bereketlisini, vücudun sıhhatlisini, ahlakın faziletlisini, evladın edeplisini, nasip eyle ya Rabbim. Hayırlı Cumalar dilerim.

        * Cuma günü duaların kabul edildiği zaman hakkında babanın Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem”den bir hadis rivayet ettiğini duydun mu? diye sordu. Ben de: – Evet, duydum. Babam, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem”i şöyle buyururken işittiğini söyledi: “O vakit, imamın minbere oturduğu andan namazın kılındığı zamana kadar olan süre içindedir.”

        REKLAM

        * “Ey Rabbimiz! Bizi Sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de Sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibâdet usûllerimizi göster, tevbemizi kabul et. Zîrâ, tevbeleri çokça kabul eden ve çok merhametli olan ancak Sen”sin.” (Bakara, 128) Alemlerin efendisine selatu selam(a.s.m) ile … Hayırlı Cumalarr Dua ie...

        * Tüm din kardeşlerimin cuması mübarek olsun ALLAH herkeze şifa versin en güzel gününüz gülümsemelerle bitsin iyi günler

        * Ya Rabbi! Sesimizi duyansın, hallerimizi bilensin. Açtık gönlümüzü sana, sen imdat eyle, sen affeyle, sen yollarımızı hayır eyle.

        * Rabbim dualı bir hayat yaşayan, duasini hayatina tasiyan, baskalarin duasını alan ve duası kabul olan kullardan eylesin insallah. Hayırlı Cumalar

        * Allahım! Bilerek veya bilmeyerek isledigimiz hatalarimizi, günahlarimizi bagsla. Bizlere merhamet buyur. süphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Hayırlı Cumalar.

        * Çıkarsa kalbimde yara yarada dönüştürür bunu bir hayra.Sen sabretmesini bilirsen,yaradan düşürmez dara. Kaldır başını semaya aç ellerini mevlaya.Sen istemesini bilirsen mevlam cevap verir duaya. CUMA GÜNÜNÜZ MÜBAREK DUALARINIZ KABUL OLSUN.

        * Güneşin pembeliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu sizle olsun. Hayırlı cumalar dilerim.

        REKLAM

        * Selamun Aleykum ” Eğer Din, Ölümden önce bir işe yaramazsa, Ölümden sonra hiçbir işe yaramayacaktır ” Hayırlı Cumalar!

        * Mübarek Cuma günü fazilet ve üstünlüğün ümmette ki kokusudur. Müminlerin eza, hasret ve keder dolu cumalarında, varlıkların özü, sevdaların en yücesi olan Sevgili Paygamberimiz Muhammed”imizi (s.a.v) maneviyatta cumalayanlardan olabilmemiz duasıyla. Hayırlı Nurlu Cumalar. Cumamız mübarek olsun.

        * Allahım, Sen, benim Rabbimsin; Senden başka ilâh yoktur. Beni Sen yarattın; ben, Senin kulunum ve gücüm yettiğince Sana olan ahdime ve vaadime bağlıyım. İşlediklerimin (kötülüklerin) şerrinden Sana sığınırım. Üzerimdeki nimetlerini itiraf eder; günahlarımı da ikrar ederim. Beni bağışla. Zira günahları bağışlayan ancak sensin. Cuma”mız Mübarek olsun Hayırlı nurlu cumalar.

        * Onlar, Sırf Rab’lerinin rızasını kazanmak için sabreder, namazı tam gerektiği şekilde kılarlar. Kendilerini ihsan ettiğimiz rızıklardan gerek gizli, gerek açık bir tarzda bağışta bulunur ve kötülüğe iyilikle mukabele ederler. İşte Onlardır dünya diyarının güzel akibetini kazananlar. (RA’D 22) Cumanız Mübarek Olsun! selam ve dua ile…!

        * Ömrümüzün hikayesini yazan en büyük ve en güzel yazıcı olan Rabbim, gönlünüzden geçen güzellikleri alnımıza kader diye yazsın. Amin, hayırlı cumalar dilerim.

        * Ömrüne ömür katılsın, Gönlüne meltem saçılsın. Bu mübarek günde melekler dört yanını sarsın…Derdine derman, gönlüne iman dolsun..! Hayırlı Cumalar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ