Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Cuma mesajları 2018 - Duygu yüklü, anlamlı ve farklı Cuma mesajları bu sayfada! Resimli Cuma mesajları
        1

        Birbirinden güzel Cuma mesajları ile sevdiklerinizin Cuma gününü kutlayın! İslam'ın önemli günlerinden olan ve Müslümanların bayram günü olarak kabul edilen Cuma gününde yakınlarınıza gönderebileceğiniz en güzel Cuma mesajlarını derledik. İşte en güzel Cuma mesajları ve resimli Cuma mesajları!

        2

        Ey Allah’ım! Yaptığımız işlerde muvaffakiyetler ihsan et bizlere. Kötü yollara geçenleri gittikleri yoldan geri çevir. Evlerimize mutluluk ihsan eyle. Taşımakta zorlanacağımız yüklerle bizleri sınavdan geçirme. Darda ve muhtaç koyma. Amin. Hayırlı cumalar dilerim.

        3

        Ettiğin her dua derdine deva, sağlığına şifa, gözüne nur, gönlüne huzur, ailene ve sevdiklerine huzur getirsin. Hayırlı cumalar dilerim.

        4

        Hamd, alemlerin Rabbi olan Allaha mahsustur. O Rahmandır, O Rahimdir. O din gününün sahibidir. Rabbim o gün bizi nimetlendirdiklerinden eyle. Cumanız mübarek olsun.

        5

        Allah’ım, nerede kin varsa, oraya sevgi götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede darılma varsa, oraya barış götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede inkar varsa, oraya iman götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede umutsuzluk varsa, oraya umut götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede karanlık varsa, oraya aydınlık götürme gücünü ver bize. Hayırlı nurlu, bereketli cumalar.

        6

        Başlar düşünce dara, eller açılır Allah’a, Rabbim sen bizi zorda koyma. Allah bizi, kendisini her daim ananlardan eylesin. Hayırlı cumalar.

        7

        O’nun olmayan bir mülk yok ki şükretmeyelim, O’nun olmayan bir nimet yok ki hamd etmeyelim, O’nun olmayan bir şey yok ki, O’nsuz düşünelim. Rabbim bizi her daim şükredenlerden eyle. Hayırlı Cumalar.

        8

        Rabbim, sen kalbi kırıkların sığınağı, yolda kalmışların yoldaşı, sen yalnızlığıma arkadaş olan ve tüm gönüllerin dert ortağısın. Beni benden uzağa at, senden uzağa atma. Cumanız mübarek olsun.

        9

        Ey Rabbimiz! Bugün de sana kul olarak el açıyoruz. Bugün bütün şerleri bizlerden uzak eyle. Sürpriz belalardan bizleri koru. Mutlulukları, huzurları ve güzellikleri hayırlı bir şekilde ver. Ve bizi bugün sevdiklerimizden ayrı koyma. Dualarınızı bekler, hayırlı cumalar dilerim.

        10

        Allah’ım! Dillere destan, yüreklere ferahlık olan merhametin ile günahlarımızı affeyle. Amin. Tüm Müslümanların Cuması Mübarek Olsun. Hayırlı, bereketli, huzurlu ve sağlık dolu günler dilerim.

        11

        Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrıldığınız zaman, Allah’ı anmaya koşun, alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. Allah cumanızı kabul ve mübarek eylesin...

        12

        Ya Rabbi, Sen affetmeyi seversin. Bağışlayanları en hayırlısı Sensin. Affedicisin. Rabbim, bizleri, annemizi babamızı ve affına muhtaç tüm inananları bağışla. Rabbimiz, bizlere hayırlı iş, hayırlı eş, hayırlı ömür ve hayırlı ölüm nasib eyle. Amin. Dualarınızda bizleri de eksik etmeyin inşallah. Hayırlı Cumalar.

        13

        Cumanız mübarek olsun! Gününüz maddi ve manevi anlamda aydınlık, gönlünüz hoş olsun. Sizi kedere, üzüntüye sevkedecek ne kadar olumsuzluklar varsa sizden her daim uzak olsun. Allah sonumuzu hayretsin. Kurtuluşa erenlerden eylesin.

        14

        Allah’ım, Hazreti Muhammed ve Âline her vakit, her an ve her durumda, diğer tüm rahmet ettiğin kullarınki kadar, hatta Senden başkasının bilemeyeceği sayıda kat kat salat eyle! Hiç şüphesiz Sen dilediğini yapansın. Cuma’mız mübarek olsun.

        15

        Ey Rabbim… Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı bağışla. Bizlere merhamet buyur. Şüphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Cumanız mübarek ve kabul olur inşallah…

        16

        Ya Rabbi! Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle, dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir. Cumanız mübarek olsun inşAllah.

        17

        Sahabelerden biri Rasulullah'a: Cenab-i hak kime kıyamaz ya Rasulullah diye sorar. Efendimiz(sav)’de Allah’u Teâlâ birbirinin arkasından dua eden kullarıma kıyamam, ikisini de affederim!’ diye buyurdu… Duaların da anılmak dileğiyle hayırlı cumalar.

        18

        Özünün hakikati ve yüzünün nuru üzerine yemin ederiz ki, Sana duyduğumuz ihtiyaç, Senin zenginliğine denk! Sana olan ihtiyacımız Senin büyüklüğün kadar Hayırlı Cumalar.

        19

        Bu dünya fani sakın güvenme, giden gelmez, gelen durmaz, Allah sevgisi gönülden çıkmaz, gönlünüz iman cennet mekânınız olsun, haylrll cumalar arkadaşlar...

        20

        Seherde açılan eller hürmetine, rükûda bükülen beller hürmetine, kabul et yakarışlarımızı secdeye kapanmış başlar hürmetine, gözlerden akan yaşlar hürmetine, sevginle doldur sana yönelmiş kalplerimizi. ve sen affedicisin affı seversin affeyle ya rabbi cümlemizi…

        21

        Ey Rabbim… Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doyma bilmeyen nefisten, yaşarmayan gözden ve icabet edilmeyen duadan sana sığınırız. Bildiğimiz ve bilmediğimiz şeylerin şerrinden Sen bizleri koru Ey Rabbim… Cumanız mübarek ve kabul olur inşallah…

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ