Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Güngören İlçe Kongresi'nde açıklamalar

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Güngören ilçe kongresinde konuştu.Erdoğan'ın açıklamaları:

        Buradan Güngören'in tüm mahallelerindeki kardeşlerime de selamlarımı gönderiyorum. Sözlerimin hemen başında 16 Nisan'da yüzde 54 ile evet diyen Güngören'e gönülden teşekkür ediyorum.

        15 Temmuz gecesi darbe girişiminin başlaması ile beraber sokaklara koşan, tanklara toplara karşı koyan her bir Güngörenli kardeşime de buradan şahsım milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum.

        ('Reis bizi Münbiç'e götür' sloganları) Vakti saati geldiğinde, gerektiğinde, istişarelermizi yaparız, eğer gerekirse önce ben yürüyeceğim ondan sonra siz yürüyeceksiniz.

        18 Kasım'da Rize'den 'Bismillah' dediğimiz bu süreçte ülkemizin dört bir yanındaki illerimize gitme imkanı bulduk. Güngörenimize böyle bir kapalı spor salonu yakışmıyor. Bunu belediye başkanı yapması lazımdı. Eylül ayında açılışı yapılacak, 3 bin 500 kişilik kapalı spor salonu eylül ayında açılacak. Hayırlı olsun. Keşke bitseydi de kongreyi orada yapsaydık. Neyse.

        Biz pazara kadar değil, mezara kadar yol yürümeye ahitleşmiş insanlarız. Biz son nefesimize kadar ülkemize ve devletimize hizmet etmeyi kendimize görev bilmiş insanlarız. Bizde görev sorumluluktur. Bizde siyaset ikbal için değil, Hakk'ın ve halkın rızasını kazanmak için yapılır.

        Bizim dava ahlakımızda makam, mevki ve koltuklar sadece millete daha iyi hizmet etmenin aracıdır. Bunların amaç haline getirilmesine bundan sonra da göz yummayız. 2019 seçimlerine kadar AK Parti'nin hizmet bayrağını çok daha yükseğe çıkarmanın mücadelesini vermeliyiz. AK Parti'nin geleceği ile Türkiye'nin geleceği adeta iç içe geçmiştir. Bu hareket ne kadar sağlam durursa ülkemiz de milletimiz de o kadar güçlü olur.

        Darbeci zihniyetin nasıl hortladığına, birilerinin siyasete nasıl ayar vermeye yeltendiğine o günlerde şahit olduk. Bölücü terörün durumu fırsata çevirmek için nasıl ilçelerimizi işgale yeltendiğini hep birlikte yaşadık. Biz o günlerde dirayetli davranmasaydık bugün Türkiye çok daha ciddi sorunlarla mücadele etmek zorunda kalacaktı.

        Her birimizin 2019 seçimlerine hazırlanması gerekiyor. Allah'ın izni ile, milletmizin desteği ile Güngören'deki dava arkadaşlarımızın gayretleri ile hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. 2019 için kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız?

        Başkan, bunları gençlik sporla beraber hızla sürüreceğiz. Belediyemiz ilçe ile birlikte kendini de yenilemiş olacak.

        Rabiamızı hep söyleyeceğiz. Herkerin ruhlarına, beynine bunu nakşedeceğiz.

        Suriye'ye kaçtılar, şu anda Afrin'de etkisiz hale getirilenlerin sayısı 3731. Buranın gerçek sahipleri kimse onlara yerlerini, topraklarını teslim edeceğiz.

        KONGRE ÖNCESİ VATANDAŞLARA SESLENDİ

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Güngören ilçe kongresi öncesi vatandaşlara hitap etti.

        Erdoğan'ın açıklamaları:

        İnlere girseniz sizi o inlerde bulacağız, çıkaracağız. Gabar'a, Cudi'ye, Tendürek'e girdik mi, girdik. Onları o mağaraların içerisinde yok ettik. Bitmedi, öyle kaçtılar ki, Suriye'ye kadar. Suriye'de de nerelerde çıktıklarını görüyorsunuz değil mi? Fırat Kalkanı Harekatı ile Afrin bütünleşecek. Buradan kaçmak zorunda kalanlar Türk ordusunun, Mehmedimizin kontrolünde topraklarına dönüyorlar, dönecekler. Biz mazlumların yanındayız, zalimlerin karşısındayız.

        Doğru dürüst parlamentoda duracaksanız durun, dağdakiler de siyasetle bu işe gireceklerse girsinler ama Türkiye'ye meydan okumaya kalkarsa buralar mezar olur dedik. Açtıkları çukurlara gömdük mü, tünelleri başlarına geçirdik mi? Geçen hafta Diyarbakır'daydım. Bütün o binaları yıktık, yepyeni bir Diyarbakır'ı inşa ediyoruz.

        REKLAM

        Her şeyden önce rabiamızı unutmayacağız. Bu bizim artık 4 ilkemizdir, ülkümüzdür. Buradan aldığımız güçle, kuvvetle hep birden haykıralım. Beyoğlu duysun, buradan Beyoğlu'na gideceğim. Bağcılar muhteşemdi ama Güngören o kadar değil, kusur bakmayın, rekabet bu. Mart'a kadar ana kademe gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız? Durmak yok yola devam.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ