Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Afrin açıklaması: Her an müjdeyi verebiliriz

        AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mardin ve Diyarbakır'daki il kongrelerine katıldı. İlk olarak Mardin'de kongrenin yapılacağı salon önündeki kalabalığa seslenen Erdoğan, "Artık an meselesi. Afrin'e girdik giriyoruz. Sizlere her an müjdeyi verebiliriz. Teröristlerden etkisiz hale getirilenlerin sayısı 3569" dedi.

        Erdoğan, şöyle devam etti: "Çok az bir zaman içinde Afrin ile ilgili müjdeyi duyacaksınız. Ne diyordum, bir gece ansızın... Neler yapmışlar, ne tüneller açmışlar. Batılıların verdiği destekle bunları yapmışlar. Bu tünellerden kamyon gidebiliyor. Bize dost görünenlerin onlara verdiği silahlar. 'Nedir bunlar' diye sorduğumuzda yalan bunlarda su gibi. Biz gerçekleri görüyoruz. Yalanlarınız ortada. Kasa kasa silahlar ortada. Daha bize ne yalan söylüyorsunuz. Dürüst olana can kurban. Dürüst olmayan kusura bakmasın"

        Erdoğan, kongredeki konuşmasında da "Bunlara çok söyledik, 'Bak, yanlış yapıyorsunuz, hem teröre karşıyız diyorsunuz hem de teröristlerle beraber hareket ediyorsunuz. Bunun bedelini, faturasını ağır ödersiniz.' Nitekim öyle oldu. Paraları bol, paraları bol olduğu için 5 bin tır silah gönderiyor, 2 bin kargo uçakla silah gönderiyor. Ne oldu? Şimdi hepsini bulduk, hepsinin yerleri belli ve hepsini de tabii teröristler kaçıyor, biz topluyoruz" dedi.

        Erdoğan, konuşmasında ayrıca şu mesajları verdi:

        "SÖZDE SİYASETÇİLERE HAK ETTİKLERİ DERS VERİLDİ"

        Devletimiz, hem sırtını emperyalistlere dayayan kiralık katillere hem de o kiralık katiller sürüsüne sırtını dayayan sözde siyasetçilere hak ettiği dersi vermiştir, verecektir. Anayasa, hukuk ve kanunlar çerçevesinde siyaset yapmak isteyenlere demokrasimizin imkanları sonuna kadar açıktır.

        "KANDİL'DEKİ ÇAPULCULARA PEŞKEŞ ÇEKENLER..."

        Siyaset, söyleyecek sözü, hayata geçirecek projesi, millete ve ülkeye faydalı teklifi olanlar için halen en büyük fırsattır. Ancak milletten aldığı yetkiyi istismar edenlere, vatandaşlarımızın kendilerine sunduğu imkanları Kandil'deki çapulculara peşkeş çekenlere de kesinlikle müsamaha göstermeyiz.

        DİYARBAKIR'DA KONUŞTU

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin'deki programının ardından AK Parti'nin Diyarbakır İl Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

        Diyarbakır 16 Nisan'da maalesef beklentilerimizin çok altında kaldı. İnşallah bu kongremiz Diyarbakır'da yepyen bir dönemin müjdecisi olacaktır. Bunun için hep birlikte çok çalışmamız gerekiyor.

        "DİYARBAKIR İLE ETLE TIRNAK GİBİYİZ"

        Diyarbakır ile aramıza kimsenin girmesine izin vermeyeceğiz. Aramızdaki kardeşlik hukuku düne dayanmaz. Bizim kardeşlik hukukumuz Hz. Adem ile başlamış, coğrafyamızdaki bin yıllık birlikteliğimizle mühürlenmiştir. Öyle buzdan heykel gibi güneşi görünce eriyen türden değildir. Diyarbakır ile etle tırnak gibiyiz. Diyarbakır ile aynı bedenin iki yarısı gibiyiz.

        "GEÇMİŞTE BÜYÜK YANLIŞLAR YAPILDI"

        Diyarbakır'a geçmişte çok büyük yanlışlar yapıldı. Biraz da bu yüzden terör örgütlerinin cirit attığı bir kent haline geldi.

        "O ZAMANIN OHAL'İ İLE ŞİMDİKİNİ KARIŞTIRMAYIN"

        AK Parti'yi kurduğumuz ilk günlerde 'OHAL'i kaldırın başka bir şey istemiyoruz' deniyordu. O dönemin OHAL'ini bugünkü ile karşılaştırmayın. Hak ve özgürlükler noktasında en küçük bir kısıtlama bile söz konusu değildir. İktidara geldiğimizde daha ilk ayda OHAL'i kaldırdık. Bürokratik vesayeti kırdıkça daha kararlı adımlar atma imkanı bulduk.

        "SADECE KÜRT OLDUĞU İÇİN HAKSIZLIĞA UĞRAYANIN YANINDA YER ALIRIM"

        Ülkemizde sadece Kürt olduğu için baskı görüp haksızlığa uğrayan kim varsa Tayyip Erdoğan yanında yer alır, onunla birlikte mücadele ederim.

        "ARTIK BİTTİ BU İŞLER"

        Bu ülkede bölücü terör örgütü benim halkıma, Kürt kardeşlerime çok çektirdi. Ama artık bitti bu işler. Hukuk, refah toplumunun erdemine bu bölge erecek. Bu örgütün gerçek yüzü herkes tarafından görülmüştür. 13-14 yaşında kızları dağlara kaçırmak suretiyle neleri yaptıklarını izlediniz değil mi? Çukur eylemlerinde bu örgütün sergilediği alçaklık hakikatleri ortaya dökmüştür. Diyarbakır içinde adeta yepyeni bir Diyarbakır ortaya çıkmıştır. Suriçi güzel bir hale getirildi.

        ''HER AN AFRİN DÜŞEBİLİR''

        'Her an Afrin düşebilir. Afrin düştüğü anda Afrin'de yaşayan tüm kardeşlerimiz de evlerine dönecekler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ