Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Taşerona kadro geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeli haberi verdi - İş-Yaşam Haberleri

        Farklı meslek gruplarında taşeron işçi olarak çalışan vatandaşlar, son günlerin en çok konuşulan konularından olan taşerona kadro verilmesi konusunu heyecanla takip ediyor. Kadrolu pozisyonda çalışmak için taşeron düzenlemesi bekleyen işçiler için açıklamalar yapıldı. Taşerona kadro için açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müjdeli haberi verdi. Öte yandan taşeron düzenlemesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da açıklama yaptı. İşte detaylar...

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA TAŞERON AÇIKLAMASI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca taşeron işçisinin beklediği kadro konusunda açıklama yaptı. Taşerona kadro verilmesi konusunda açıklama yapan Erdoğan, milyonlarca taşeron işçisinin beklediği müjdeli haberi verdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dakika taşeron açıklaması...

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen toplu açılış töreninde bir vatandaşın "Taşeron ne olacak Sayın Cumhurbaşkanım" diye bağırması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu işte taşeron olmaz. Ama taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor" diye cevap verdi. Başbakan Binali Yıldırım ise, "Taşeron ile çalışanların sorununu Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile hallediyoruz. 1 hafta içinde inşallah Meclise gönderiyoruz" dedi.

        Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığının yoğun bir çalışma yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birlikte işi tatlıya bağladılar inşallah. Bu hafta içinde Meclise gitmesiyle bütçe müzakerelerinin de arkasından inşallah neticeye bağlanacaktır" açıklamasında bulundu.

        Başbakan Yıldırım da "Taşeron olarak çalışanların sorununu Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hallediyoruz. Bir hafta içerisinde inşallah Meclise göndereceğiz." dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı taşeron açıklamasının ardından kadro müjdesi bekleyen işçiler umutlandı. Erdoğan, taşeron işçi konusunun bu hafta halledileceğini belirtti. Buna göre, taşerona kadro verilmesi konusu, bu hafta açıklığa kavuşacak.

        HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BEKİR BOZDAĞ'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, katıldığı AA Editör Masası programında taşeron işçiler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

        REKLAM

        Bozdağ, "Kökünden çözülecek bir tasarıyı sevk edeceğiz. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nun gündemine konu gelecektir. Ardından Meclis'e sevk edilecek. Ocak ayı içinde taşeronu halletmiş olacağız" dedi.

        BAKAN SARIEROĞLU'NDAN TAŞERON AÇIKLAMASI

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu,taşeronçalışanlara yönelik düzenlemenin bir hafta içinde Meclis'e gönderileceğini bildirdi.

        Sarıeroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından,taşeronişçilere yönelik düzenlemeye ilişkin açıklamada bulundu.

        Bakan Sarıeroğlu, "Taşeronolarak çalışan emekçi kardeşlerimizle ilgili çalışmamız Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Sayın Başbakanımızın koordinasyonunda son aşamaya geldi. İnşallah bir hafta içerisinde TBMM'ye göndereceğiz." ifadesini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ