Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman'da toplu açılış töreninde konuştu.Erdoğan, "Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad'ı, Rasulayn'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz, Şemdinli'den Yayla Dağı'na kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvaları kurulmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

        Erdoğan'ın açıklamaları:

        İstiklalimiz ve istikbalimiz için toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle yadediyorum. Tüm terör örgütlerine karşı ecdadına yakışır duruş ortaya koyan tüm Karamanlı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Karaman'a 16 Nisan'da yüzde 64'lük evet oranı ile bize verdiği güçlü destek için ayrıca teşekkür ediyorum.Biz milletimiz için yer gelmiştir vesayetçilere, yeri gelmiştir darbecilere, yeri gelmiştir terör örgütlerine, yeri gelmiştir yedi düvele kafa tuttuk, bu uğurda her şeyi göze aldık.

        REKLAM

        Bugün açılışını yaptığımız 170 kalem eser ve hizmet şehrimize hayırlı olsun. Karaman'ın içinde yeni yeni şehirler kuruyoruz. Çünkü Karaman adeta göç alan bir ilimiz. Sanayileşmede yeni adımlar atıyoruz. Ermenek Devlet Hastanesi'nin ek binasının, Kazım Karabekir Hastanesi'nin ve diğer tesislerin açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. 2000 konut daha hazırlanıyor. Yakında onlar da teslim edilecek. Hepsi satıldı. Artık Karaman çekim şehri oldu. Burada işsizlik yok. Bak, nereden nereye?

        Ulaştırmada sizlerin gayet yakından bildiği Konya-Karaman yolu, Karaman-Mersin sınırı yolu, Karaman-Ermenek yolu gibi çok önemli bölünmüş yol projelerinin resmi açılışlarını da bugün yapıyoruz. Karaman belediyemizin yaptığı birçok yatırımlar var. Parklar, çevre düzenlemeleri, çeşitli hizmet binalarını da bugün resmen açıyoruz.

        Karaman Anadolu'nun ortasına sıkışıp kalacak bir şehir değildir. Karaman'ı il yaptılar ama onu şanına yaraşır hizmetlere kavuşturamadılar. Eski rakamla 12 katrilyon, bu yatırımla Karaman'ın önünü açtık. Karaman'da şehircilik devrimi gerçekleştiriyoruz.

        Karamanlı Lütfi efendi, Kalkınma Bakanı ya, planları içine onu da sokuşturdu. Hükümetimiz de atılacak bu adımı Karaman'da da gerçekleştirecek, inşallah Karamanımıza da uçakla ineceğiz. 2020 yılında hizmete açmayı planlıyoruz. Karaman'na birlikte en önemlisi Karaman Serbest Bölgesi'nin kurulmuş olmasıdır.

        Sizlerden 2019 seçimlerinde yapacağımız çalışmaların önünü açacak çok güçlü bir destek bekliyorum. Hep birlikte çalışmalıyız. Kadınlarımıza ve gençlerimize güveniyorum. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Gençler, aynı şekilde kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Ülkemizin geleceğinde en büyük belirleyici sizler olacaksınız. Kadınların ve gençlerin sahip çıktığı bir Türkiye'nin sırtını yere getirmeye hiçbir faninin gücü yetmez. Bizler ülkemizi güvenli tutmanın gayreti içindeyiz.

        İş dünyamızla ekonomi alanında gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. 2023 hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Şimdiden tam bir seferberlik ruhu ile çalışmamız gerekiyor, Karaman, size sesleniyorum. 2019 martına, yerel yönetim seçimine hazır mıyız? Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi seçimlerine kasım ayı için hazır mıyız?

        Ülkemizin çevresinde yaşanan hadiselerin hiçbiri diğerinden bağımsız değildir. Irak'ta, Yemen'de, Körfez bölgesindeki projeler hep aynı projenin ayakları mahiyetindedir. Bu kadim coğrafya belli bir takım güçlerin yeniden tanzim ettiği bir senaryodur. Terör örgütleri bu oyunun en kanlı araçlarıdır. Biz bu oyunu deşifre ettik, adımları birer birer atıyoruz. Suriye'de başarıyla sonuçlandırdığımız Fırat Kalkanı Harekatı bu adımlardan biridir. İdlib'de yürüttüğümüz operasyon bunlardan biridir.

        "AFRİN'İ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEYECEĞİZ"

        İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında Kudüs'ü Filistin'in başkenti ilan etme kararı bunlardan biridir. Kemal bey duymamış, Karaman'dan da seslenelim, ey Bay Kemal, Kudüs bizim ruh dünyamızın zaten başkenti. Bir defa fiilen orada bizim görevli olan büyükelçimiz var. Ondan da haberi yok. Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Mümbiç'i, Tel Abyad'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz. Güya müttefikimiz olan birilerinin şımarttığı teröristlerin bugün olduğu gibi bundan sonra da kursaklarında bırakacağız.

        Müttefiklerimizin hangi konuda ne düşündüğünü, ne yaptığını anlamakta zorluk çekiyoruz ama onlar ne derse desin, ne yaparsa yapsın bizim kararımız nettir. Biz ne diyoruz, Raiba.

        FETÖ de yurt dışına kaçıyor. FETÖ de batıya sığınıyor. Hans'a sığınıyor, George'a sığınıyor. Nereye kaçarsanız kaçın kovalayacağız. Bir kısmı cezaevinde. Bazen geliyorlar, yok günahsız, şöyledir, böyledir. Kusura bakmayın. Suçu yoksa yargı zaten bırakır. Bu tür olanlarını da zaten yargı bırakıyor. 251 şehidimiz, 2193 gazimizin ahından korkuyoruz. Onun için de onların kanı yerde kalamaz. Gereği neyse yargu bunu yapacak biz de takipçisi olacağız.

        Bunu adı FETÖ de olsa, PYD, PYG, DEAŞ da olsa, aynı şamdanının kolları gibidir, fark etmez. Karşımıza hangi görünüş altında kim çıkarsa çıksın, terör oluşumlarını birer birer yıkıp geçeceğiz.

        Ameraka, 4 bin tırla silahlar getirdi. Bu silahlar kime veriliyor. Bize bunu açıklamaları lazım. Aynı şekilde koalisyon güçleri. Açıklamaları lazım. Biz her yapılana eyvallah mı diyeceğiz? O güne kadar bizim için terör örgütlerinin destekçisi olmayı sürdürmeleri halinde bizim bakışımız da kusura bakmasınlar, farklı olacaktır. Bu yolda kim bizimle birlikte yürürse kendisine teşekkür eder işbirliği yaparız. Kim yolumuza çıkarsa, hiç kusura bakmasın, basar tekmeyi geçeriz.

        Yarın Başbakanımız bir heyetle Bangladeş'e gidiyor. Oradaki Rohingya Müslümanlarını ziyaret etmeye. Biz dertliyiz, dertli olmayandan bir şey olmaz.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ