Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'deki yemin töreni dünya basınında geniş yer buldu
        1

        Alman Spiegel dergisi, “Şerefim üzerine yemin ederim” başlığıyla verdiği haberde, Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhurbaşkanı olmaya devam edeceği, bunun şimdi resmi olarak onaylandığı ve hemen geniş kapsamlı kararlar alması gerektiği ifade edildi.

        2

        İspanya basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenini, "Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak 5 yıl daha görev yapmak için yemin etti" başlığıyla duyurdu.

        3

        La Vanguardia gazetesi, "Erdoğan'ın çeyrek asra giden cumhurbaşkanlığında yeni bir dönem için yemin ettiğini" vurgulayarak, "Anıtkabir ziyaretinin ardından Ankara'da 21 cumhurbaşkanı ve 13 başbakanın katılımıyla görkemli bir yemin töreni yapıldı." diye yazdı.

        4

        Erdoğan'ın yemin töreni, İtalya basınında, "Erdoğan, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak 3. dönemi için yemin ediyor" başlıklarıyla haber oldu.

        5

        İtalyan Rainews24 haber kanalı internet sitesinde, "Türkiye'de Erdoğan günü: 3. Kez yemin ediyor" başlığıyla verdiği haberinde, Erdoğan'ın göreve başlama merasimine çok sayıda devlet ve hükümet başkanının katıldığı, bunların arasında en dikkati çeken ismin ise aralarındaki tarihi gerilime karşın törene gelen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın olduğu belirtildi.

        6

        Hollanda'nın kamu yayıncısı NOS'un, "Türkiye'nin varlığını ve bağımsızlığını öne çıkaran Erdoğan, yeni dönemle birlikte Türkiye'nin en uzun süre liderliğini yapan devlet başkanı olacak" ifadelerine yer verilen haberinde, Ankara'daki törene 78 ülke ve kuruluştan temsilcinin katıldığı belirtildi.

        7

        Yunan Devlet Televizyonu ERT, yemin törenine, dış ülkelerden devlet başkanı ve başbakan seviyesinde yüksek bir katılım olduğu vurgusunu yaparak, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da törene katıldığına dikkat çekti.

        8

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı yemin ve göreve başlama törenine Rus medyasında geniş bir şekilde yer verildi.

        9

        İzvestiya gazetesi, “Erdoğan 5 yıllık cumhurbaşkanlığı görevine başladı” başlığıyla verdiği haberinde, Erdoğan’ın TBMM'deki yemin metni aktarıldı.

        10

        Kommersant gazetesi, haberinde, Erdoğan’ın görevine başlaması için yemin ve göreve başlama töreninin yapıldığını aktararak, Rusya adına törene Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin’in katıldığı belirtildi.

        *Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir.

         İşte yeni kabine...
        İşte yeni kabine... Haberi Görüntüle
         Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan
        Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Haberi Görüntüle

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ