Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazar günü 'Git bakalım Muharrem' diyecek!

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi Kandildeyiz. Gerekirse Sincar'da olacağız. Ülkemizi rahatsız eden kim olursa olsun. Dinlemeyiz vururuz" dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ataşehir Mitingi'nde konuştu.

        Erdoğan, " Şimdi Kandil'deyiz. Gerekirse Sincar'da olacağız. Ülkemizi rahatsız eden kim olursa olsun. Dinlemeyiz vururuz. Siz bize dediniz ki 'bizi rahatsız edeni gidin vurun' Mehmetçiğimiz niye var? Silahlı kuvvetlerimiz niye var? Polisimiz niye var? Bunun için var. Yapacağız, devam edeceğiz. Güvenli bir ülke huzur içinde bir ülke mutlu bir ülke bunun için bu adımları atıyoruz, atacağız. Herkes şunu anlayacak; Türkiye Cumhuriyeti'ne yanaşmak yok. Bunu görecekler" diye konuştu.

        MALTEPE MİTİNGİ

        Erdoğan, partisince Maltepe Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

        Muhalefette yalan, talan, hakaret, iftira olduğunu ifade eden Erdoğan, "Ben 'Yerli ve milli otomobil' diyorum. Bay Muharrem ne diyor, 'Ne işiniz var yerli, milli. Bunlar 20 yıl geriden geliyor.' diyor. Ben mazotlu, akaryakıtlı otomobilden bahsetmiyorum. Ben şu anda elektrikle çalışacak otomobilden bahsediyorum. Elektrikli aküyle çalışacak otomobilden bahsediyorum. Ama bunun dünyadan haberi yok." diye konuştu.

        REKLAM

        Erdoğan, eğitim, sağlık, emniyet ve adalet temel taşlarıyla yola çıktıklarını, bu temel taşların üzerine enerjiyi, ulaşımı, turizmi, tarımı koymayı vadettiklerini hatırlatarak, bunları yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

        Kadıköy'den Kartal'a kadar tren, Avrasya Tüneli, Marmaray yaptıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Benim Maltepeli kardeşim Marmaray'dan istifade ediyor mu? Ama bunlar 'istemezük' diyor. Hele denizin altından olunca zaten görmüyorlar. Bakan kör. Avrasya Tüneli'ni de görmüyorlar çünkü o da denizin altından. Bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Şimdi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık. Yavuz Sultan Köprüsü ile alakalı olarak da ne diyorlar? 'Efendim Özal'ın yaptığı köprünün fiyatı şu, Demirel'in yaptığı köprünün fiyatı bu'. Şimdi bayramda tamamen ücretsiz yaptılar. Tamam, Bay Muharrem sen de ücretsiz olandan geç. Ne işin var senin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde, oradan gitme. Ama biz 15 sene sonra bu köprü ne olacak, bu da devlete verilecek. Biz kaynakları çeşitlendirerek ne yapıyoruz, bu köprüleri yaptık. Bununla ne adımını attık, 'Ağır vasıtaları oraya kaydıralım, 1. ve 2. köprüden ağır vasıtalar geçmesin' dedik. Ya biz bunu yaptık, sen ne yaptın? Senden önce gelen CHP'liler ne yaptı, onu söyle. Var mı bir eseriniz, yok."

        REKLAM

        Erdoğan, öğrencilerin kitaplarını ücretsiz aldığını hatırlatarak, CHP'nincumhurbaşkanıadayı Muharrem İnce'nin "Üniversiteleri ücretsiz yapacağız." vaadini hatırlatarak, şöyle devam etti:

        "Ya senin dünyadan haberin yok. Üniversite ücretli mi? Ya üniversite zaten ücretsiz. Kaldı ki harçları kim kaldırdı? Biz kaldırdık ya, harç vardı, biz kaldırdık. Kimden miras? Onlardan miras. Burs olarak ne alıyorlardı biz geldiğimizde? 45 liracık. Şimdi ne veriyoruz. 470 lira veriyoruz. Mastır öğrencisine 940 lira veriyoruz. Doktoraya asgari ücret veriyoruz. Bakın nereden nereye. Ya bunları biz veriyoruz. Ama ne genel başkanın haberi var ne de Bay Muharrem'in haberi var. Ya bunların derdi bu değil ki. Biz şu ana kadar ne kadar derslik açtık biliyor musunuz? 280 bin derslik açtık. Peki ne kadar öğretmen atadık biliyor musunuz? 580 bin öğretmen atadık. Ama Bay Kemal ne diyor? 'Ne kadar varsa hepsini atayacağım' diyor. Ya dürüst ol, yalan söyleme. Ama bunların zaten işi yalan, meslekleri yalan. Bay Muharrem Yalova'da dershane işletiyordu. Orada 10 tane öğretmenin bu SSK primini dahi ödemedi. Şimdi onların SSK primini ödemeyenden bu Türkiye'yecumhurbaşkanıadayı olur mu?"

        "PAZAR 'GİT BAKALIM MUHARREM" DİYECEK"

        Erdoğan, İnce ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arasının çok iyi olduğuna dikkati çekerek, "Bay Kemal ona de diyor, 'Gel bakalım Muharrem, gel.' Şimdi de ne diyecek pazardan sonra, 'Git bakalım Muharrem, git.' Ya zaten onun için aday yaptı. Başından kovmak için." ifadelerini kullandı.

        Türkiye'de üniversitesi olmayan il kalmadığını vurgulayan Erdoğan, 75 üniversite varken şimdi Türkiye genelinde 205 üniversite olduğunu söyledi.

        "Biz öğrenciyi merkezlere değil, üniversiteyi öğrencilerimizin ayağına götürdük." diyen Erdoğan, üniversitelerde kısa bir zaman sonra kalitenin de yakalanacağını söyledi.

        Erdoğan, "Kaliteyi de yakaladığı zaman işte bizden Aziz Sancarların sayısı da 1 tane, 2 tane olmayacak. İnşallah bunların sayısı çok artacak. Bu konuda da kararlıyız." ifadelerini kullandı

        "SIKIYSA GELİN ŞEHİR MERKEZİNE"

        Suruç'ta yaşanan silahlı saldırıya değinen Erdoğan, "Bu HDP varya ne yapıyor. Güneydoğu'da şu anda bizim partimizin ilçe başkanlarını il başkanlarını tehdite başladılar. Telefonla tehdit ediyorlar. Ulan terbiyesiz sıkıysa gelin şehir merkezine. Telefonla niye yapıyorsunuz bu tehditleri? Sıkıysa gel. Öyle Kandil'in tepesinde durmakla olmaz. Artık bunlar geçmişte kaldı. Suruç'ta bir adım attınız. Bu adımın bedelin çok daha ağır ödeyeceksiniz. O PKK'nın paçavrasını elinde tutan katil içerde. Ama şunu açık söyleyeyim bizim PKK'yla mücadelemiz çok daha kararlı olacak" diye konuştu.

        KARTAL MİTİNGİ

        Cumhurbaşkanıve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik ve hizmetlerle yanınızda bulunduk. (Kartal) Buraları bir ilçe haline getiren biziz." dedi.

        Erdoğan, partisince Kartal Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

        İstanbul'a ve Kartal'a yapılanları bilen vatandaşların pazar günü gerçekleştirilecek seçimde kendilerini yalnız bırakmayacaklarını dile getiren Erdoğan, "Diğerlerinin İstanbul'la, Kartal'la ilgili yaptıkları ne var? Hiçbir şey var mı? Bunlar hangi yüzle geliyorlar." diye konuştu.

        CumhurbaşkanıErdoğan, İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığında Kartal'ın halinin çok kötü olduğunu, ilçenin kalkınması için gayret gösterildiğini anlatarak, şöyle devam etti:

        REKLAM

        "Bu gayreti veren bir anlayış var. O da AK Parti. Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik ve hizmetlerle yanınızda bulunduk. Hatırlayın o Kartal'ın halini. Suyumuz var mıydı, her taraf delik deşik miydi, yollarımız var mıydı? Buraları ilçe haline getiren biziz. Bizden sonra şu anda CHP zihniyeti burada. Memnun musunuz, var mı hizmet? Bu sahili de 'Ben yaptım.' der. Bütün bu sahil düzenlemelerini kim yaptı? Biz yaptık. Niye? Benim Kartallı kardeşlerim deniz kenarında, şu sahillerde rahat gezinsin diye bu adımları attık. Sadece Kartal'a 16 yılda 3 katrilyon devlet olarak yatırım yaptık. Belediye biz de olduğu zaman yaptıklarımızı konuşmuyorum, belediye hariç. Biz ehiliz. Daha da güzeli olacak. Ama pazar inşallah farklı olacak."

        Erdoğan, CHP'ninCumhurbaşkanıadayı Muharrem İnce'nin birçok yerde bir şeyler anlattığını belirterek, İnce'nin ve partisinin Kartal'a verebileceği bir şey olmadığını ifade etti.

        "Onun kendine faydası yok ki Kartal'a faydası olsun." diyen Erdoğan, İnce'nin işlettiği dershanedeki öğretmenlerin bile SSK primini ödemediğini söyledi.

        CumhurbaşkanıErdoğan, "Devletin memuruyla bakıyorsunuz, aman yarabbi nasıl küfürlü konuşmalar. Dinlediniz mi? BunlardanCumhurbaşkanıadayı olur mu? Bunlara pazar günü Osmanlı tokadını atmaya var mıyız? İnşallah ben inanıyorum ki benim kardeşlerim, vatandaşlarım pazar günü gereken dersi verecek." ifadelerini kullandı.

        İnce'nin Cumhurbaşkanlığı seçim beyannamesini ise kendisinin değil de genel başkanın açıkladığını dile getiren İnce, şunları kaydetti:

        "Seçim beyannamesiniCumhurbaşkanıadayının açıklaması lazım. Tek adam ya her şeyi kendi tasarrufuna alıyor. Martta belediye seçimleri var. Herhalde Bay Kemal belediye başkanı adayı olacak değil. İnanın belediye başkan adaylarıyla ilgili beyannameleri de o açıklar. İstanbul'a geldi, Kağıthane'de konuşuyor. Kağıthane'ye ne diyor? Kağıttepe. Ne oldu? Aldı dersi gitti. Sen adresi bilmiyorsun, İstanbul'un ilçelerini tanımıyorsun, İstanbul sana o dersi vermez mi? Verir."

        REKLAM

        "KARTAL'I GERİ ALACAĞIZ"

        CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, bu seçimle beraber vatandaşlardan alınacak destekle ve icazetle yola devam edeceklerini belirterek, Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde de Kartal Belediyesi'ni tekrar geri alacaklarını söyledi.

        Türkiye'yi dört temel şey üzerinde yükselteceklerini söylediklerini, bunları eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Bunlar üzerinde yükseltiyor muyuz? Eğitimde 280 bin derslik yaptık Türkiye'de. 580 bin öğretmen atadık Türkiye'de. Dershanelerde, sınıflarda artık kitaplarımızı ücretsiz olarak bulabiliyor muyuz? Geçmişte biz bu kitapları bulabiliyor muyduk? Kırtasiye dükkanlarının önünde az mı çile çektik. Paramızla kitap bulamıyorduk. Ben zaten teksir kağıtlarıyla okudum. Biz bunu kaldırdık. Ücretsiz kitapları veriyor muyuz? Diyorlar ki 'Ne yaptılar?' Daha ne olacak? Artık yavrularımızın hepsi okullar açılırken kuşe kağıtla hazırlanmış bu kitaplarla hamdolsun geleceğe hazırlanıyor. Bunu biz yaptık. Benim sınıfımda 75 öğrenci vardı. 100'ün üzerinde öğrenci olan okullar da vardı. Şimdi Türkiye'nin ortalaması istisnalar dışında 32 öğrenciye düştü. Bunu başardık."

        REKLAM

        Erdoğan, mitinge gelen çocuklara sınıflarında kaç öğrenci olduğunu sorarak, en düşük sınıf mevcudiyetinin 13 olduğunu, bunun aynı zamanda kaliteyi getirdiğini söyledi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmenliğe geçmek isteyenlerin hepsini alacağını söylediğini dile getiren Erdoğan, "İhtiyacın varsa, ihtiyacın kadar alırsın ama ihtiyacın olmayanı alırım dersen, bu sadece palavradır, bu sadece oy toplamanın yalanla istismarıdır. Yalancının mumu, bunların da pazara kadar yanacak. Ama sizlerle pazara değil, mezara kadar beraberiz." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ