Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Doğalgaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: TANAP inşallah fazla uzun sürmeyecek - Enerji Haberleri

        TANAP ile ilgili çalışmaların şu an yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnşallah, fazla sürmeyecek. Kısa bir zaman sonra artık Azeri gazı buradan Avrupa’ya kadar akmaya başlayacak. Bu tabii birilerini rahatsız etmiyor değil, ediyor” dedi.

        ‘YALNIZ DEĞİLSİN GARDAŞ’

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zagulba Sarayı’nda, ortak basın toplantısı düzenledi. “Şu anda biz tabii farklı bir ülkede değil, evimizdeyiz” diyen Erdoğan, Türkiye ile Azerbaycan arasında 1.6 milyar dolarlık ticaret hacmi olduğunu, bunun en kısa zamanda 5 milyar doları bulacağını söyledi.

        Türkiye ile Azerbaycan’ın her alanda gerekli adımları atacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün Bakanlar Kurulu’muzdan da bir karar çıkarttık. 120 milyon dolar/yıl inşallah Nahçıvan’dan Türkiye’ye ithalatta bulunma hedefini koyduk. Böyle bir hedefle de Nahçıvan’ı hareketlendirmenin, canlandırmanın, Nahçıvan’a ‘Sen yalnız değilsin gardaş’ demenin inşallah adımını da böylece atmış olacağız” diye konuştu.

        REKLAM

        ALİYEV: TÜRKİYE’YE YATIRIM 20 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK

        Gazete Habertürk'ün haberine göre basın toplantısında konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, güçlenen Türkiye’nin kendilerinin de gücünü artırdığını vurgulayarak, “Aziz gardaşımın liderliği sayesinde Türkiye bugün dünya çapında bir güce dönüşmüş durumdadır” dedi. Türkiye’nin her geçen gün gelişen savunma sanayiine büyük ilgi duyduklarını belirten Aliyev, “Türkiye’den askeri ürünler alıyoruz, bundan sonra da almaya devam edeceğiz” diye konuştu. Bugüne kadar Azerbaycan’dan Türkiye’ye 10 milyar dolar, Türkiye’den Azerbaycan’a da 11 milyar dolar yatırım yapıldığını hatırlatan Aliyev şöyle devam etti: “Bu yatırımların hacmi artacak. Azerbaycan’ın Türkiye’ye olan yatırımları 20 milyar dolara ulaşacak.”

        ‘TÜRK ŞİRKETLERİNİN GÖRDÜĞÜ İŞLER KALİTELİ’

        Türk şirketlerinin uzun süredir Azerbaycan’da başarılı faaliyetler sürdürdüğünü belirten Aliyev, “Bugüne kadar 11 milyar dolar kamu ihalesi aldılar. Türk şirketlerinin gördüğü işler çok kaliteli” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ