Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Cüneyt Çakır'ın Galatasaray-Fenerbahçe maçı derbi notu belli oldu! | Hatıra kitabında Tarık Ongun'un Fenerbahçeli olduğu iddia edildi - Galatasaray Haberleri
        1

        Hakem Cüneyt Çakır’ın Galatasaray-Fenerbahçe derbisindeki yönetimi karşılığında aldığı notun 7.8 olduğu öğrenildi. Bu not, “Tatmin edici ama eksikleri var” anlamını taşıyor.

        2

        Fenerbahçe’nin iptal edilen golü ve Galatasaray penaltı pozisyonu sonrasında iki camia da Cüneyt Çakır’a tepki göstermiş ve hatalı düdük çaldığını iddia etmişti.

        3

        TARIK ONGUN'UN FENERLİ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ!

        Fotomaç'ta yer alan habere göre bir hatıra kitabında Tarık Ongun'un Fenerbahçe'yi tuttuğu belirtiliyor.

        4

        Tarık Ongun hakkında yazılan ifadeler şöyle:

        "Tarık, hayattan zevk alan bir insandır. Tarık dendi mi ilk akla onun futbolu gelir. Futbolun en zor yeri olan kaleci mevkiinde oynayan Tarık, çok başarılı maçlar çıkardığı gibi takımını yaktığı da olmuştur."

        5

        "En büyük iki özelliği hiç durmayan çenesi ile gol damarının kabarması sonucu kaleyi bırakıp ileri çıkmasıdır. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Tarık'ın Toni Schumacher'e olan büyük hayranlığı bütün okulca bilinir."

        6

        "Eskiden kaliteli espriler yapabilen Tarık, son iki yılda seri üretime geçmiş ve buna bağlı olarak espri kalitesi de düşmüştür. Buna rağmen arada öldürmeyip sadece sakat bırakan espriler çıkmaktadır."

        7

        ÇAKIR'A SAVAŞ AÇTILAR!

        Gazete Habertürk'ten Erhan Kaan Adıgüzel'in haberine göre sarı-kırmızılı yöneticiler hakem kararlarını yerden yere vurdular ve Cüneyt Çakır’ın maçı ‘berabere’ bitirmek için elinden geleni yaptığını belirtiyor.

        8

        Yöneticiler, “Hasan Ali ve Neto’nun eline çarpan pozisyonlarda penaltılarımızı vermedi. Belhanda’yı da haksız attı. Kadıköy’de olsa bunları verirdi” diyor.

        9

        Kurmaylar, Cüneyt Çakır’ın ilk 30 dakikada Ozan ve Neustadter’in sert müdahalelerine karşın sarı kartına başvurmadığını ancak aynı devrede kendilerinden 3 oyuncunun uyarılmadan sarı gördüğünü ifade etti.

        10

        Yöneticiler ayrıca ikinci yarıda ise hakem tarafından doğrudan maçın skoruna etki edildiğine ve 3 puan almalarının önüne geçildiğine inanıyor.

        11

        Yöneticiler, “Hasan Ali ve Neto’nun eline çarpan pozisyonlarda penaltımızı vermedi. Belhanda’yı ise haksız attı. Kaleci Kameni’yle girdiği pozisyonda ikisi çarpıştı, ancak hakem yanlış değerlendirdi. Emek hırsızlığı yapıldı. Önümüz kesilmeye çalışıldı” diye konuştular.

        12

        ARTIK ÇAKIR'I İSTEMİYORLAR!

        Hakem Cüneyt Çakır’ın, aynı pozisyonları rakip sahada veremeyeceğini savunan yöneticilerin, kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda, “Bunlar Kadıköy’de yaşansa hakem tereddütsüz şekilde penaltıları verir ve maçı kaybederdik. Ancak bizim stadımızda veremedi” dedikleri öğrenildi.

        13

        Bir daha Çakır’ın maçlarına atanmasını istemeyen Sarı-Kırmızılılar, bunu yüksek sesle dile getirme kararı aldılar.

        14

        42 MAÇIN YARISI KAYIP!

        Öte yandan rakamlar da Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçlarda Galatasaray'ın yaşadığı puan kayıpları dikkat çekiyor.

        15

        Sarı-kırmızılılar, Cüneyt Çakır yönetiminde oynadığı 42 maçın 21'inde puan kaybetti! Cüneyt Çakır'ın yönetiminin yankıları ise maçtan birkaç gün geçmesine rağmen hala sürüyor.

        16

        Galatasaray yöneticisi Ural Aküzüm, Fenerbahçe derbisinin ardından çok sert bir açıklama yapmıştı. Aküzüm, derbide hakem cinayetinin işlendiğini söylemişti.

        17

        Aküzüm'ün açıklamaları şu şekilde:

        "Maalesef Türkiye'de bir kez daha büyük bir hakem cinayeti yaşandı. FIFA kokartlı Cüneyt Çakır resmen 3 puanımıza mal olan yanlış kararlar verdi."

        18

        "Biz bu kararları beğenmiyoruz ve eleştiriyoruz. Bütün otoriteler, yerli-yabancı futbol adamları bu penaltıların tartışılmaz olduğunu söylüyor."

        19

        "Geçen hafta bir hakem polemiği yaşandı. Galatasaray olarak vakur durduk. Bizim için hakemin kim olduğu fark etmez."

        20

        "Ama görüyoruz ki futbolu idare edenler uygar davranış şeklinden anlamıyor. Bizim emeklerimiz heba edildi. 50 bin seyirciyi tahrik edip bize bedel ödetmeye çalışıyorlar."

        21

        "Biz bu ülkenin bayrağını dünyada dalgalandırmış kulübüz. Önümüzü böyle kesemezler... 8 puan öne geçtik diye böyle bir şey yapılmasının alemi var mı?"

        22

        "Hem rakiple hem hakemle mi mücadele edeceğiz? Ayıptır, günahtır. Burada bir emek, milyonlarca taraftarın hakkı var..."

        23

        "Penaltı pozisyonunda rakibe kırmızı kart göstereceğine bizim oyunumuz Belhanda'ya kırmızı kart veriyor."

        24

        "Penaltıyı yapana bir şey yok. Tek kelimeyle kınıyor ve teessüf ediyoruz. Bizi bu kadar engellemelerine karşın şampiyon olacağız."

        25

        "Aykut Kocaman'ın Cüneyt Çakır ile ilgili 'Kafasında hiçbir takımı öne çıkarmadı' beyanı da bütün söylediklerimizi doğruluyor."

        26

        "Tüm dünya takdir haklarının Fenerbahçe lehine kullanıldığını gördü. Rıdvan Dilman başta olmak üzere tüm yorumcuları tarafsızlığa çağırıyorum. Yorumculuk yaparken formaların çıkarılması gerek. Bu bir kamu görevi."

        27

        "Milyonlarca insan takip ediyor. Geçen hafta 'penaltı değil' dendi, 'ilk gol ofsayt' dendi. Bu hafta da 'penaltısı verilmedi' desin...

        28

        Derbinin tartışmalı pozisyonları şöyleydi:

        Karşılaşmanın 6. dakikasında Vincent Janssen'in attığı gol, Hollandalı futbolcunun pozisyon öncesinde Serdar Aziz'e faul yaptığı gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

        29

        12. dakikada Galatasaray ceza alanı içerisinde havadan gelen top Serdar Aziz'in eline çarpınca Fenerbahçeli futbolcular penaltı itirazında bulundu.

        30

        24. dakikada Fenerbahçe'nin geliştirdiği ani atakta orta alanda rakibi Vincent Janssen'e yaptığı faul nedeniyle Jason Denayer sarı kart gördü.

        31

        53. dakikada Fernando Reges, rakibi Mauricio Isla'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart gören oyuncular kervanına katıldı.

        32

        59. dakikada Galatasaray'ın Feghouli ile geliştirdiği atakta top yerde kalan Hasan Ali Kaldırım'ın eline çarpınca bu sefer sarı-kırmızılılar penaltı itirazında bulundu. Ancak Cüneyt Çakır oyunu devam ettirdi.

        33

        Galatasaray'ın penaltı beklentisi nedeniyle tribünlerden atılan yabancı maddelerin yardımcı hakem Tarık Ongun'a isabet etmesi nedeniyle bir süre durdu.