Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Tarihi maça Cüneyt Çakır damgası! Almanlardan Cüneyt Çakır'a büyük tepki! Maç sonu itiraf etti! - Futbol Haberleri
        1

        Avrupa'da kulüpler arasındaki en üst düzey futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist belli oldu. Real Madrid, Bayern Münih'le 2-1 kazandığı ilk maçın rövanşında sahasında 2-2 berabere kalarak finale çıktı. Maça Cüneyt Çakır damga vurdu!

        2

        Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckes, maç öncesinde Çakır'la ilgili olarak dikkat çekici açıklamalar yapmıştı.

        3

        Devler Ligi'nde son iki sezonda şampiyon olan Real Madrid'in başarısında hakem faktörünün etkili olduğunu ima eden Heynckes, Cüneyt Çakır'ın baskı altında kalmaması gerektiğini vurgulamıştı.

        4

        Alman çalıştırıcı, "Son dört yılda üç kez Şampiyonlar Ligi kazanıyorsanız, kaliteli bir takımsınız demektir. Öte yandan hakem açısından da şansı olduğunuzu gösterir. Umarım skorun gidişatını o (Cüneyt Çakır) oyuncular tayin eder" ifadelerini kullanmıştı.

        5

        Heynckes'in bu sözlerinden sonra oldukça çekişmeli geçen karşılaşmayı yöneten Cüneyt Çakır, ilk 45 dakikada iki tartışmalı karara imza attı.

        6

        Karşılaşma 1-1 devam ederken 17. dakikada Bayern Münihli Robert Lewandowski, Sergio Ramos'la girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Alman cephesi, bu pozisyon sonrasında penaltı bekledi.

        7

        Karşılaşma 1-1 devam ederken 17. dakikada Bayern Münihli Robert Lewandowski, Sergio Ramos'la girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Alman cephesi, bu pozisyon sonrasında penaltı bekledi.

        8

        Maçın 45+1’inci dakikasında, mücadele 1-1 berabere devam ederken Bayern Münihli Kimmich'in ortasında top Marcelo'nun eline temas etti. Pozisyon sonrası Cüneyt Çakır ve yardımcıları ‘Devam' dedi.

        9

        Pozisyona Bayern Münih futbolcuları yoğun bir şekilde itiraz ederken Cüneyt Çakır'ın kararı sosyal medyada da tartışmalara neden oldu.

        10

        1-1 sonuçlanan ilk yarının sonunda da Bayernli futbolcular ve özellikle ortayı yapan Joshua Kimmich, hakem Cüneyt Çakır'a itirazlarda bulundu.

        11

        Lewandowski ve Kimmich, çizgi hakemi Barış Şimşek'in de etrafını sardı ancak yoğun itirazlar, karar değiştirmedi.

        12

        Thomas Müller, soyunma odasına giderken topun Marcelo'nun eline çarptığı ve penaltı olduğuyla ilgili el işaretleri yaptı. Mücadele 2-2'lik skorla tamamlanırken Real Madrid, bir üst tura yükselen taraf oldu.

        13

        Katalan basınının önemli yayınlarından El Mundo Deportivo, Real Madrid-Bayern Münih maçını, Cüneyt Çakır üzerinden gördü.

        14

        Mundo Deportivo'nun haberinde Almanya'da oynanan ilk maçta Bayern Münihli David Alaba ile Lucas Vazquez arasındaki pozisyon hatırlatıldı.

        15

        Björn Kuipers, Alaba ile Vazquez arasındaki pozisyonda Real Madrid lehine penaltı kararı vermişti. Mundo Deportivo, Marcelo ile Lewandowski'nin pozisyonlarını vurguladı ve "Cüneyt ve Kuipers, ikisi de beyaz" başlığını attı. Real Madrid'in forma rengine atıf yapıldı.

        16

        Diğer bir Katalan gazetesi Sport ise manşetine Marcelo'nun penaltı pozisyonu ile Bayern Münih kalecisi Sven Ulreich'in büyük hatasını taşıdı.

        17

        Manşette, "Penaltı çalınmadı" başlığı bulunurken altında "Real Madrid, üst üste üçüncü kez finale çıktı. Şansının yanında yeni hakem hatasının da yardımını aldı" ifadeleri kullanıldı.

        18

        Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild, maç haberinde 2016'da Griezmann'ın ofsayttan attığı golü hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı: "Griezmann'ın ofsayttan golünden sonra bu kez verilmeyen net penaltı. Hakem yine Cüneyt Çakır!"

        19

        Bayern Münih'in Alman stoperi Jerome Boateng, maç esnasında bir paylaşım yaparak Cüneyt Çakır'a tepki gösterdi.

        20

        Alman savunmacı, pozisyonun ekran görüntüsünü paylaşarak "Penaltı yok mu? Hadi ama..." ifadelerini kullandı.

        21

        Bir futbolsever de Boateng'in paylaşımın altına ekran görüntüsüyle yanıt verirken Marcelo'nun pozisyonunun üç hakemin de görüş açısında olduğunu vurguladı ve "Hepsi görüyor ama kimse düdük çalmıyor" ifadelerini kullandı.

        25

        "Cüneyt Çakır iyice Real Madrid'in çocuğu oldu. Çeyrek finalde Juventus-Real Madrid maçında da Juventus'u doğramıştı."

        26

        "Cüneyt Çakır bundan sonra Avrupa'da Real Madrid maçına verildiği zaman rakip taraftar 'Ooo hayırlı işler, Kral Franco daha adil yönetirdi' falan diyecek artık".

        27

        HEYNCKES MAÇ SONUNDA DA KONUŞTU

        Real Madrid'e elenen Bayern Münih'te teknik direktör Jupp Heynckes, Cüneyt Çakır'ın performansını eleştirmeyeceğini söyledi.

        28

        Real Madrid'e elenen Bayern Münih'te Jupp Heynckes, oturup sızlanmayacağını söyledi. Heynckes'in açıklamaları şu şekilde:

        29

        "Real Madrid, sadece kontra atak kovaladı. İlk yarıda muhteşemdik ama bir hata bize pahalıya patladı. O pozisyonda geri pas vermememiz gerekiyordu."

        30

        "Top Marcelo'nun eline çarpıyordu, pozisyon çok net penaltı ama burada durup sızlanmayacağım. Çok basit pozisyonları harcadık, oturup hakem hakkında şikayet edecek değilim."

        31

        MARCELO'DAN İTİRAF!

        UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında dün Bayern Münih ile 2-2 berabere kalan ve üst üste üçüncü kez finale kalma başarısını gösteren İspanyol temsilcisi Real Madrid'de forma giyen Marcelo, ilk yarının uzatma dakikalarında yaşanan pozisyonla ilgili soruları yanıtladı.

        32

        29 yaşındaki Marcelo, "Top elime çarptı ve penaltı. Eğer bunun aksini söylersem yalan olurdu, fakat futbol bu." ifadelerini kullandı.

        Maçın hakemi Cüney Çakır'la ilgili konuşmayacağını belirten Brezilyalı yıldız, "Hakemler bazen lehinize bazen aleyhinize karar verir. Ne olursa olsun futbol oynamak zorundasınız." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ