Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DEAŞ'ın celladı ve istihbaratçısı tutuklandı

        Adana polisinin yaptığıDEAŞoperasyonunda, aralarında terör örgütünün istihbaratçısı ve celladı olduğu öne sürülen zanlının da bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 30 Mart günü terör örgütüDEAŞ'a yönelik şafak vakti operasyon başlattı.

        İHA'nın haberine göre; yapılan operasyonda 1'i kadın 8 kişi gözaltına alındı. Polis, yaptığı çalışmada, gözaltına alınan R.H.O (56) isimli şahsın Suriye'deki Rakka bölgesinde yumurta satan sade bir vatandaş kılığındaDEAŞadına istihbarat topladığını tespit etti.

        Zanlının ayrıcaDEAŞ'ın cellatlığını yaparak birçok infaza katıldığı belirlendi. Zanlının 2 çocuğu ve eniştesininDEAŞ'a katıldığı, 1 eniştesinin de engelli çocuğuyla birlikte Tel-Abyad'da canlı bomba olarak kendini patlattığı saptandı. R.H.O'ın Suriye'deDEAŞ'ın zayıflamasının ardından kaçak yollardan Türkiye'ye giriş yapıp Adana'ya geldiği anlaşıldı. Zanlının ifadesinde ise polisin tespitlerini kabul etmediği öğrenildi. Dün sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan bir kadın hamile olduğu için emniyetten serbest bırakıldı. Volkan A. isimli zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest kalırken, aralarındaDEAŞ'ın istihbaratçısı ve celladı olan O. ile birlikte 6 kişi tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ