Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Son dakika: DEAŞ lideri Bağdadi Ebu Kemal'de yakalanmak üzereydi!

        Reuters haber ajansının son dakika haberine göre geçtiğimiz gün Suriye rejim ordusu tarafından ele geçirilen Ebu Kemal'de terör örgütü DEAŞ lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin yakalanmak üzere olduğu açıklandı.

        Harita

        Terör örgütü DEAŞ, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinin Merkede beldesinden ve Irak sınırındaki Deyrizor ilinin Bukemal ilçesinden çekildi. Örgütün Suriye'de elinde tuttuğu en güçlü bölgeler, terör örgütü PKK/PYD ve Beşşar Esed rejiminin eline geçmiş oldu.

        REKLAM

        Haseke ve Deyrizor'daki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, terör örgütü DEAŞ Suriye'nin kuzeydoğusunda, büyük kısmını PKK/PYD'nin işgal ettiği Haseke'deki son kalesi Merkede'den çatışmadan çekildi. Böylece Haseke'nin tamamına yakını PKK/PYD'nin kontrolüne girmiş oldu.

        Örgüt, eş zamanlı olarak Irak sınırındaki Deyrizor'un Bukemal ilçesinden de çekildi.

        Rejim, Rusya ve İran'ın desteğini alarak, Deyrizor kent merkezini 3 Kasım'da ele geçirmişti. Bukemal'a yönelik operasyona, Irak sınırından top atışıyla Haşdi Şabi güçleri de destek sağladı.

        Terör örgütü DEAŞ, halen Deyrizor kırsalında sınırlı bir alanda varlık gösteriyor. Irak sınırındaki Deyrizor ve Bukemal ilçesi, Temmuz 2014'te terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde girmişti.

        ABD'DEN AÇIKLAMA

        ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon Bağdadi'nin Ebu Kemal'de bulunduğuna dair iddialar üzerine bir açıklama yaptı. DEAŞ karşıtı koalisyondan yapılan açıklamada, "Bağdadi'nin nerede bulunduğuna dair açıklanabilir bilgiye sahip değiliz" ifadeleri kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ