Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal Habertürk'te soruları yanıtladı

        Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını cevapladı.

        Uysal ''İktidar Partisi'nin her yaptığına hayır diyerek değil doğruya doğru diyerek devam ettik. Millet ittifakının emniyeti hukuk, adalettir. Siyasetimiz son yıllara sorunlar yaşadı. Fikriniz doğru ise bu alt üst oluş vatandaşımızı stratejik oy kullanır hale getirdi.'' yorumunda bulundu.'' dedi.

        Uysal ''Afyon'dan adayım. İzmir'den, Muğla'dan, Tekirdağ'dan adaylarımzı var. Meclis'te inşallah olacağız, temennimiz bu.'' şeklinde konuştu.

        Uysal ''Türkiye'nin çok uzun kutuplaşma ikliminden geliyoruz. Türkiye'nin şemsiyesi demokrasi ve adalettir. Tarihin makas değiştirdiği dönemde Türkiye kendisini yeniden kodlayacağı bir yolu açabilirdik. Yüzde 10 barajı, kutuplaşma içerisinde 2007 seçimlerinden itibaren bu noktaya gelindi. 2007 seçimleriyle siyasette rekabet kalkmıştı. Bu seçimle bir iktidar değişikliğinin doğacağını görüyoruz.'' dedi.

        REKLAM

        FETÖ İLE MÜCADELE

        Uysal "FETÖ mücadelesi elbette kolay değil. AK Parti ile iç içe geçmiş, zaman zaman beraber suç ortaklığı yapmış bir zaman diliminden geliyoruz. Ne zaman ki ucu kendilerine dokundu böyle bir paralel yapı ile karşılaştıklarını ifade ettiler" dedi.

        SEÇİM GÜVENLİĞİ

        Uysal ''Seçim güvenliği ile ilgili endişe taşıyoruz. Yerel seçimler ve referandumlarla bu endişelerimiz arttı. Önemli olan siyasi partilerin sandık gününde sandık öncesinde de kesin sonuçlar açıklanana kadar mücadele etmeli.'' uyarısında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ