Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Deniz Bölükbaşı'na veda

        Emekli büyükelçi ve eski MHP'li milletvekili Deniz Bölükbaşı dün 69 yaşında hayatını kaybetti. Bölükbaşı, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Bölükbaşı için Meclis'te tören düzenlendi. Meclis'teki törene Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yanı sıra çok sayıda siyasetçi, milletvekili ve bürokrat katıldı.

        SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

        Emekli büyükelçi ve eski MHP milletvekili Deniz Bölükbaşı'nın cenazesi TBMM´de düzenlenen törenin ardından Kocatepe Camisi'ne getirildi. Cami avlusunda ailesi taziyeleri kabul etti. Acılı aile daha sonra Bölükbaşı´nın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Cenaze namazına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yan yana saf tuttu ve iki lider bir sürearalarında sohbet etti.

        Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, milletvekilleri ile çok sayıda bürokrat ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Bölükbaşı'nın cenazesi ambulansa taşındı. Bölükbaşı Cebeci Asri Mezarlığında toprağa verildi.

        DENİZ BÖLÜKBAŞI KİMDİR?

        Deniz Bölükbaşı, 25 Ekim 1949 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olarak tamamlayan Bölükbaşı, Dışişleri Bakanlığı'nın merkez teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptı.

        REKLAM

        Daha sonrasında Atina ve Bonn Büyükelçiilikleri'nde de Elçi Müsteşarı görevini üstlenen Deniz Bölükbaşı, 1 Mart tezkeresi sürecinde Türkiye tarafının en üst düzey diplomatik temsilcisi olarak ABD ile müzakereleri yürüten isim oldu.

        2002 seçimlerinde olduğu gibi, 2007 seçimlerinde de Milliyetçi Hareket Partisi tarafından milletvekili adayı olarak gösterilmiştir. Ankara 2. bölge 1. sıradan milletvekili olmaya hak kazanmıştır. MHP Merkez Yönetim Kuruluna girmiş ve ilk MYK toplantısında Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

        12 Haziran 2011 seçimleri sürecinde 21 Mayıs 2011 tarihinde kaset iddiaları nedeniyle milletvekilliği adaylığından ve MHP'deki görevinden istifa etti. Deniz Bölükbaşı aynı zamanda Osman Bölükbaşı'nın oğluydu.

        Deniz Bölükbaşı 2017 yılının ağustos ayında Gazete Habertürk'e röportaj vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ