Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanı: Aslıhan Hatun'a ne olacak?

        Diriliş Ertuğuğrul 101. yeni bölüm için geri sayım başladı. 4 sezondur TRT 1 ekranlarında her çarşamba yayımlanan Diriliş Ertuğrul, geçtiğimiz çarşamba günü yılbaşı haftası nedeniyle tüm diziler gibi bir hafta ara verdi. 100. bölümün bitimiyle yayımlanan Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanı, Diriliş Ertuğrul hayranlarını yine çok heyecanlandırdı. Dizinin ertelenmesiyle birlikte hayal kırıklığına uğrayan seyircilere 101. yeni bölümle ilgili bir fragman daha sunuldu. Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm 2. fragmanında Titan ile Samsa Alp'in karşı karşıya gelmesi, "Samsa Alp ölecek mi?" sorusunu beraberinde getirdi. Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanı ve yaşanacaklarla ilgili detaylar haberimizde...

        REKLAM

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 101. YENİ BÖLÜM FRAGMANI

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanı, 100. bölümün bitiminin hemen ardından yayımlandı. Yayımlanan fragmanda öne çıkanlar şöyle;

        Diriliş Ertuğrul'da, Ertuğrul Bey'in uzun zamandır hayalini kurduğu ve izleyicilerin merakla beklediği Karacahisar'ın fethi için artık geri sayım başladı. Ertuğrul Bey, Kale'yi fethetmek için bulunduğu ilk girişimde Turgut Alp ve Aslıhan Hatun'un zehirlenmesi planları bozmuştu. Ertuğrul Bey'in ikinci girişiminde ise, oğlu Gündüz Alp, Ares'in Kayı Obası'ndaki casusu Titan tarafından kaçırılmış ve fetih bir kez daha ertelenmişti. Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanında Ertuğrul Bey, 'Türkmen Beyleri'ni topluyor. Ertuğrul Bey gaza vaktinin geldiğini, "O soysuzun cezasını kesme vakti gelmiştir. Gayret bizim, zafer Allah'ındır. Bu gazayla Konstantiniyye'nin fetih yolunu açmış olacağız. Hedefimiz güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar olan tüm cihandır!" sözleriyle Türkmen Beyleri'ne duyuruyor.

        REKLAM

        Ertuğrul Bey'in, Ares ile birlikte baş düşmanlarından olan Bahadır Bey, Çavdar Obası'nı ele geçirmek için uzun zamandır planlar kuruyor. Ertuğrul Bey'in desteğini alan Aslıhan Hatun ve Turgut Alp'in dikkati ve mücadeleleriyle Bahadır Bey'in şu ana kadar ki tüm planları savuşturulmuştu. Ancak, Bahadır Bey, planlarını ertelemek zorunda kalsa da vazgeçmeyecek.

        Diriliş Ertuğrul'un 101. yeni bölüm fragmanında, Bahadır Bey, oğlu Sancar'a, Çavdar Obası'nın ele geçirilmesi için yapılacak baskının emrini, "Gün bu gündür. Emir verdiğimde obayı basacaksın" sözleriyle veriyor. Sancar ise, "Gün kıyam günüdür, dökeceğimiz her kan helalimizdir." sözleriyle babasının emrini yerine getirmek için harekete geçiyor.

        Fragmanın devamında Sancar Bey'in, Çavdar Obası'nı bastığı ve Beylik Otağı'ndaki Aslıhan Hatun'u etkisiz hale getirerek Oba'yı ele geçirdiği görülüyor. Sancar'ın başarılı olduğunun bir başka kanıtı da, fragmanda Bahadır Bey'in, Beylik Otağı'na kurulduğu anların görülmesiyle ortaya çıkıyor. Peki, Aslıhan Hatun'un akıbeti ne olacak? Turgut Alp ve Ertuğrul Bey, Aslıhan'ı ve Oba'yı, Bahadır'ın elinden kurtarabilecek mi? Bu soruların cevabı fragmanda görülmüyor.

        REKLAM

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanının kuşkusuz en merak edilen anı, Ares'in, Kale'deki idam sahnesi... Ares'in, kimleri idam ettiği net olarak belli olmuyor. Ancak, 100. bölümü dikkatli takip edenler, Kale'ye birkaç alp ile sızan Ertuğrul Bey'in, Kale'den oğlunu kurtararak çıktığında yanında yalnızca Bamsı ve Günkut'un olduğunu görecekler. Çılgına dönen Ares, Kale'de seferberlik ilan etmişti. Muhtemeldir ki Ares'in askerleri, Ertuğrul'un alplerini bulacaklar. Çok sinirli olan Ares, Ertuğrul'un intikamını alplerinden alacaktır. Burada merak edilen bir diğer soru ise, " Kale'ye "Tüccar Niko" olarak sızan ve Ares'in güvenini kazanan Atsız Bey, yakalanacak mı?

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 101. YENİ BÖLÜM 2. FRAGMANI - SAMSA VE TİTAN KARŞI KARŞIYA

        Diriliş Ertuğrul hayranları, 3 Ocak 2018 Çarşamba Günü dizinin yeni bölümünün yayımlanmaması üzerine hayal kırıklığına uğradı. Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölümünün yayımlanmaması üzerine dizinin yeni bölümüne ait 2. fragman yayımlandı.

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm 2. fragmanı yayımlanır yayımlanmaz büyük ilgi gördü. Yayımlanan 2. fragmanda dikkat çeken detaylar şöyle;

        Ertuğrul Bey, Türkmen Beyleri'ni topladığı Hanlı Pazar'da konuşmasını sürdürüyor. Ertuğrul Bey, gaza için birlikte hareket etmek ve zaferi birlikte elde etmek üzerinde duruyor. Ertuğrul Bey bu mesajı, "Bütün Türk obaları, bu zaferi paylaşmalıdır. Alplerimizin pusatları şakırdamalı, atlarımızın nalları toprağı sarsmalıdır." sözleriyle vurguluyor. "Karacahisar, Nikea ve Konsantiniyye bize dar gelir. Gayemiz, Allah'ın adaletini yeryüzüne hakim kılmaktır." diyen Ertuğrul Bey, hedefinin sadece Karacahisar olmadığını ve tüm cihana karşı hücuma geçmenin, cihadı başlatmanın düşüncesinde olduğunu Beyler önğnde bir kez daha belirtiyor.

        REKLAM

        Ertuğrul Bey, Obası'nda da gaza için planlarını ve hazırlıklarını yoğun olarak sürdürüyor. Ertuğrul Bey, "Sadece Alpler değil, geride kalan herkes cenk vaziyetine geçsin" sözleriyle tüm Oba'nın savaşta zaaf göstermemesini ve hazırlıklı olmasını emrediyor. Demirci Deli Demir'in ölümünden beri kılıç yapımıyla ilgili sahne sayısı kısıtlıydı. Diriliş Ertuğrul'un yeni bölüm fragmanında, gaza kararından sonra kılıç yapımına başlandığı dikkatlerden kaçmıyor. Kayılar, Demirci Deli Demir zamanında cihanın en iyi kılıç yapan obası olarak nam salmıştı.

        Ares de, Karacahisar Kalesi'nde planlarını ve hazırlıklarını sürdürüyor. Bu gelişmeler, açık açık iki tarafında savaşa başladığının göstergesi. Ares, Kale'de önlemleri artırırken, Ertuğrul ve tüm Türk Obalarını püskürtmek üzerine hain bir plan geliştiriyor.

        Ares, "Bu savaş hiç de uzun sürmeyecek, ilk hamlemde Türkleri püskürtüp mahvedeceğim." sözleriyle savaşta çok iddialı olduğunu ve akıllıca bir planı olduğunun mesajını veriyor.

        100 bölümdür birçok kez Türk Beyleri ve obadakiler tarafından ihanete uğrayan Ertuğrul Bey, gaza öncesi bir kez daha ihanete uğrayacak. Ertuğrul Bey, "Hey, düşmandan daha zalim ihanet! Sana bu toprakları dar edeceğim." sözleriyle ihanete uğradığının mesajını veriyor.

        Savaş hazırlıkları sırasında alpler, Ares'in şövalyeleri tarafından baskına uğruyor. Baskın sırasında çok sayıda alp şehit düşüyor ve yaralanıyor. Bu olayın yaşandığı sırada ağacın arkasına saklanarak gülen Bahadır Bey dikkat çekiyor. Ertuğrul Bey'in ihanet ile ilgili söylemleri ve alplerin baskın yemesi göz önünde bulundurulursa Bahadır Bey'in, Ares ile iş birliği yaptığı düşünülebilir. Yine Bahadır Bey'in, " Bu bizim son şansımızdır. Ertuğrul, zafer hülyasında yüzerken, onu hezimete boğacağım" sözleri Bahadır Bey'in oyunun içinde olduğunu ortaya koyuyor.

        REKLAM

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanında onlarca detay dikkat çekiyor. Ancak 2 fragmanda da seyirciyi en çok meraka sürükleyen an, Samsa ve Titan'ın, alplerin pusuya düştüğü meydanda kozlarını paylaştığı an. Ertuğrul Bey'in oğlu Gündüz'ü koruyamadığı için büyük üzüntü içinde olan Samsa, Titan'a büyük bir kin besliyor. Titan ile Samsa'nın karşılaşmasının kazananı kim olacak? Ancak Titan'ın, Bizans'ın en iyi komutanlarından olduğunu düşünürsek, Samsa'nın, Titan'la baş etmesi çok zor görünüyor. Diriliş Ertuğrul'un 101. bölümünü merakla bekleyenler, "Samsa Alp ölecek mi?" sorusuna kilitlenmiş durumda.

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 100. BÖLÜMDE NELER YAŞANMIŞTI?

        Diriliş Ertuğrul 100. bölümde, Ertuğrul Bey, Karacahisar Kalesi'ne baskın için planını yaparak yola çıktı. Karacahisar Kalesi'ne, Nikea'dan gönderilen tüccar Niko'nun yanındaki destek birlikleri, Karacahisar'daki casus "Atsız Bey" sayesinde öğrenen Ertuğrul, ilk olarak bu birlikleri yok etmek için harekete geçti. Birlikleri yok ettikten sonra, Haçlı kıyafetlerini giyerek Kale'ye sızma planı yapan Ertuğrul Bey planını kusursuzca işletti ve hem Niko'yu ele geçirdi, hem de Karacahisar'ı güçlendirecek olan muhafızları etkisiz hale getirdi.

        Kale'nin yakınlarında bir mağarada saklanan ve sabahın ilk ışıklarıyla Kale'ye sızmayı bekleyen Ertuğrul Bey, hiç hesapta olmayan bir şekilde oğlunun kaçırıldığı haberini aldı. "Türkleri bu topraklardan yok edeceğim" diyerek her fırsatta hain planlar yapan Bizans'ın Karacahisar Kalesi tekfuru Ares, bilindiği üzere 99. bölümde Titan adlı bir şövalyeyi Kayı Obası'na saldırıya uğramış bir tüccar kılığında sızdırmıştı. Titan, Ertuğrul'un Karacahisar'ı fethedeceğini Gündüz'den öğrenir öğrenmez, Gündüz'ü kandırarak Oba'dan kaçırdı.

        REKLAM

        Ares, Gündüz kozuyla Ertuğrul'un Kale'ye düzenleyeceği gazanın önüne geçmeyi başardı. Titan'ın, Gündüz'ü, Ares'e getirdiği sırada, elinde taş parçası bulunan Gündüz, Ares'in gözüne vurmuş ve 99. bölüm orada son bulmuştu. Diriliş Ertuğrul 100.bölümde Gündüz'den aldığı darbe sonucu Ares'in gözünün kör olduğu ortaya çıktı. Ares, bu duruma karşı öfkesine yenik düşerek Gündüz'ü öldürmek istedi, ancak Titan ve Maria bu duruma engel oldu.

        Ertuğrul Bey, haberi alır almaz, oğlunu kurtarmak için planlar yapmaya başladı. Ares'e, çocuğunun onun elinde olduğunu bilmediğini düşündürmeye çalışan Ertuğrul Bey, tüccar Niko'nun kılığına girmiş olan Atsız Bey'den Gündüz ile ilgili bilgileri öğrendikten sonra, Bamsı ve Atsız Bey'le, Karacahisar Kalesi'ne sızdı. Bamsı'nın dikkati ile Maria'nın aslında Ares'e düşman olduğunu farkeden Atsız Bey, Maria'nın yardımıyla Ertuğrul Bey'i zindana götürdü.

        Gündüz'ü kurtaran Ertuğrul Bey ve Bamsı, Kale'den Gündüz'ü de alarak sağsalim Kayı Obası'na ulaştı. Kale'deki Alpler, Kale'nin fethi için Kale'de saklanmaya devam etti. Niko rolündeki Atsız Bey'de kendini olayların dışındaymış gibi göstermeyi başardı. Yaralanan Maria da olaylarla ilişkisi yokmuş gibi Kale'de kalmayı başardı.

        REKLAM

        Gözlerimizi Çavdar Obası'na çevirdiğimizde ise Bahadır Bey'in, Oba'yı ele geçirmek için hain planlarını görüyoruz. Diriliş Ertuğrul 100. bölümde Bahadır Bey, Oba'yı ele geçirmek için harekete geçiyor ve oğlu Sancar komutasındaki Alpler ile Oba'yı kuşatmayı planlıyor. Bu duruma karşı uyanık olan Turgut, en güvendikleri Çavdar Alp'i olan Kırca'yı Bahadır'ı takip etmekle görevlendiriyor.

        Bahadır Bey'in oğlu Sancar'la, Oba'ya saldıracağını öğrenen Kırca, tam oradan uzaklaşacakken, Bahadır ve Alpler tarafından yakalanarak öldürülüyor. Olayın izini sürerek Kırca'ya ulaşmaya çalışan Turgut ve Alpleri, Bahadır'ın emri ile oğlu Sancar tarafından eşkiya kılığında pusuya düşürülüyor.

        Pusuda birçok Çavdar Alp'i şehit olurken Turgut yiğitliğiyle bir Alp'i ile sağsalim kurtuluyor ve Bahadır'ın oğlu Sancar'ı hafif şekilde yaralıyor. Oğlundan haber bekleyen Bahadır Bey, istediği haberi alamayınca Oba'yı ele geçirme planını ertelemek durumunda kalıyor. Tehlikenin farkında olan Turgut ve Aslıhan Hatun, Oba'daki Alp sayısını ve güvenliği artırıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ