Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diriliş Ertuğrul yapımcısından flaş final açıklaması: Diriliş Ertuğrul, Diriliş Osman'a doğru ilerliyor!

        Diriliş Ertuğrul'un yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ'dan dizinin sezon finali ve kesin finaliyle ilgili açıklamalar geldi. Mehmet Bozdağ, bir program için geldiği Bilecik'te ilk olarak dizide hayatını anlattığı Ertuğrulgazi Türbesini ziyaret etti. Türbe giriş kapısının önünde 2 asker tarafından Alp kıyafetiyle tutulan saygı nöbetinin devir teslim törenini de izleyen Bozdağ, buradaki Alplere yeni kıyafet gönderilmesi istedi.

        "ERTUĞRULGAZİ TARİHİN KADERİNİ DEĞİŞTİREN DESTANSI BİR KAHRAMANDIR"

        Ziyaret sonra İHA muhabire açıklama yapan Mehmet Bozdağ, Ertuğrulgazi'nin tarihin kaderini değiştiren destansı bir kahraman olduğunu belirterek, "Onun Kayılarla yapmış olduğu uzun yolculuk bin yıl sonra devam eden bir hikayenin ilk başlangıç noktası. Hikayenin başlangıç noktasında büyük hoca destansı kahramanın kabrini ziyaret etmekten dolayı çok mutluyum. Daha evvel aslında şöyle bir düşüncem vardı. Ertuğrulgazi'yi artık Diriliş Ertuğrul yavaş yavaş böyle geçiş aşamasında tam sonlarına doğru ziyaret etmek istiyordum. Hikayeyi bitirdim. İnşallah sana layık olabilecek bir hikaye yazmışımdır, yapmışızdır, çekmişizdir. Af dilemeye geldim. Destur almaya geldik. Şekli bir ruhi iç dünyamda kendi kendime düşünüyordum. Bugün nasip oldu. Diriliş Ertuğrul'un sezon finaline doğru ziyarette bulunduk" dedi.

        REKLAM

        "YAVAŞ YAVAŞ DİRİLİŞ ERTUĞRUL OSMAN'A DOĞRU İLERLEYECEK"

        Mehmet Bozdağ dizinin sezon finalin 7 Haziran olduğunu belirterek, "Dizinin kesin finaliyle ilgili bir malumat yok. Daha ben de tam karar vermiş değilim. Ama yavaş yavaş Diriliş Ertuğrul, Osman'a doğru ilerleyecek. En büyük hayallerimden bir tanesi Diriliş Osman'ı yapmak. Ertuğrul'dan sonra Osmangazi'nin hikayesini anlatmak. Çalışıyorum, şu anda okumalar devam ediyor. Coğrafi geziler yapacağız bu yazın. Bu bölgeleri tamamıyla gezeceğiz. Niyet olursa Ertuğrul'dan daha büyük bir proje Diriliş Osman doğacak. Dizinin finali Bilecik'te olabilir bilmiyorum ama belki Diriliş Osman veya Ertuğrul'un finalini burada oyuncularla beraber, seyirciyle beraber izleyebiliriz" şeklinde konuştu.

        "DİZİDEN AYRILAN KARAKTERLER SONRASI BİZLERE TEPKİLERİN DE OLMASI ÇOK DOĞAL"

        Diriliş Ertuğrul isimli dizinin yapımcılığını ve senaristliğini yürüten Mehmet Bozdağ son olarak diziden oyuncular oyuncuları hayal dünyasına karakter olarak inşa eden kendileri olduğunu söyleyerek, "Bunlar senarist ve yönetmendir. Oyuncuyu bütün hedefimiz gayemiz karakteri seyirciye sevdirmek. Tepki olduğu zaman da mutlu oluyoruz çünkü bizim sevdirdiğimiz karakter. O karakteri artık bir müddet rafa daha doğrusu senaryonun dışına alıyoruz. Projenin dışına alıyoruz. Tepkilerin de olması çok doğal çünkü çok seviyorlar zaten karakterleri mutluyuz biz" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "BİLECİK'İ DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİYLE BİRLİKTE DEĞİŞTİRDİLER"

        Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can ise; Diriliş Ertuğrul dizisinin bitmemesini temenni ederek, " Mehmet Bozdağ, bugün Bilecik'e ziyarette bulundular teşekkür ediyorum. Ben Mehmet beye özel bir teşekkürü de Bilecik adına, halkımız adına etmek istedim. Çünkü Bilecik'i Diriliş Ertuğrul dizisiyle birlikte değiştirdiler kendileri. Zaten biz değişim ve gelişimde bir ildik. Ama bu diziyle daha da değiştirdik. Bu dizinin bitmemesini temenni ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

        ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİ'Nİ DE ZİYARET ETTİ

        Mehmet Bozdağ, buradan Osmanlı Devletinin manevi kurucusu ve Osmangazi'nin kayınpederi olan Şeyh Edebali Hazretlerinin türbesini ziyaret etti. Burada kendisine AK Parti Bilecik 1'inci sıra Milletvekili Adayı Selim Yağcı'da eşlik ederken, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi de gezildi. Türbede Bilecik Belediyesi Çalışanı Arkeolog Umut Özdemir Şeyh Edebali'nin hayatı hakkında bilgi verdi. Mehmet Bozdağ son olarak türbe yerleşkesi içinde bulanan Şeref Defterine bir not yazdı.

        REKLAM

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 120. YENİ BÖLÜM FRAGMANI

        Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı, dizinin dün akşam ekranlara gelen bölümünün ardından yayınlandı. Diriliş Ertuğrul'da heyecan artıyor. Ertuğrul'a oğullarından birinin rehin vermesi karşılığı, Selçuklu Devleti Sultanı olma vaadi geldi. Ertuğrul ne yapacak? İşte Diriliş Ertuğrul son bölüm özeti ve yeni bölüm fragmanı:

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 119. SON BÖLÜM ÖZETİ

        Ertuğrul, Sultan Gıyaseddin’in isteğine uyarak Moğol Hanı Ögeday’ın huzuruna elçi olarak gitmeyi kabul etmişti. Noyan ise Kayı Obası’na gelip Ertuğrul’un karşısına çıkmıştı. Sonrasında birlikte Ögeday Han’a gitmek için yola çıkmışlardı. Komutan Romanos, sulh görüşmesi için Kayı Obası’na gelmişti. Ancak amacının sulh olmadığı sonradan anlaşılmıştı ve vuruşma yaşanmıştı. Bu vuruşmada Bamsı yara almıştı. Günalp ise Almıla’dan şüphelenmişti. Almıla bu yüzden Günalp’ı öldürmeye karar vermişti. Sugay ise evladının mezarını ziyaret etmeye giderken saldırıya uğramış ve zapt edilmişti.

        Noyan ile birlikte çıktıkları yolculukta, Ertuğrul ve alplarını neler bekliyor? Vuruşma esnasında kötü bir şekilde yaralanan Bamsı’nın ahvali ne olacak? Romanos’un cezası kesilecek mi? Sugay Hatun’un akıbeti ne olacak? Almıla, amaçları doğrultusunda nasıl bir hamlede bulunacak? Ertuğrul Bey’in yokluğunda Kayı Obası’nda ahval ne olacak?

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ