Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diriliş Ertuğrul neden yok? Diriliş hayranları şokta! TRT 1 yayın akışında yeni bölüm yok!

        "Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Diriliş Ertuğrul yeni bölüm bugün var mı?" Çarşamba günlerinin reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümünün yayınlanmasını bekleyen yüzbinlerce kişi bu sorunun cevabını arıyor. Yılbaşı haftası nedeniyle birçok dizi yeni bölümünü yayınlamadı. Geçtiğimiz hafta 100. bölümünü geride bırakan Diriliş Ertuğrul'un fragmanı yayınlanmıştı.

        REKLAM

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL BU AKŞAM YAYINLANACAK MI?

        REKLAM

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 101. YENİ BÖLÜN NE ZAMAN YAYINLANACAK?

        Diriliş Ertuğrul'un instagram resmi hesabından dün gece saatlerinde bir açıklama yayınlandı. "Dirilişdizisi" hesabından yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi;

        Kanalımızda 4 sezondur kaliteden ödün vermeden yayınlanmakta olduğumuz Diriliş "Ertuğrul", siz izleyicilerimizin yoğun ilgisiyle karşılık buldu.

        Halkımızın her kesimi tarafından büyük bir heyecanla takip edilen dizimizin, alıştığınız kalitesinden ödün vermemek için tüm ekibimiz ile büyük emek vererek çalışmaktayız.

        Diriliş "Ertuğrul" yeni bölümüyle 10 Ocak Çarşamba sizlerle olacaktır.

        Anlayışınız için teşekkürlerimizi sunarız."

        DİRLİŞ ERTUĞRUL 101. YENİ BÖLÜM FRAGMANI VE YAŞANACAKLAR

        REKLAM

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanında Ertuğrul Bey, Hanlı Pazar'da civardaki tüm Türkmen obaların beylerini topluyor. Sultan Alaaddin tarafından Uçbeyi ilan edilen Ertuğrul, Hanlı Pazar'da düzenlediği Toy'da, Bizans'ın Karacahisar Kalesi Tekfur'u Ares'i kastederek, " O soysuzun cezasını kesme vakti gelmiştir." diyor. Ertuğrul Bey sözlerini, "Gayret bizim, zafer Allah'ındır!" şeklinde sürdürerek Karacahisar Kalesi'ne karşı gaza etme vaktinin geldiğinin mesajını veriyor. Ertuğrul Bey, Karacahisar'ın ele geçirilmesiyle, Bizans ticaretinin kalbi olan Nikea ve Konstantiniyye'nin de (İstanbul) fethinin önünün açılacağını dile getiriyor.

        Hamleler ve planlar yapan sadece Ertuğrul Bey değil tabi ki. Saadettin Köpek'in emriyle obasını taşıyıp, ağabeyinden kalan Çavdar Obası'nın başına geçmeyi planlayan Bahadır Bey, birkaç bölümdür planladığı ancak hayata geçiremediği otağı 101. bölümde ele geçirecek gibi görünüyor.Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanında Bahadır Bey'in emriyle, oğlu Sancar'ın komutasındaki Alpler, Çavdar Obası'na saldırıya geçiyor. Fragmanda Bahadır Bey'in 100. bölümde mesajını verdiği gibi oğlu Sancar ile gizlice görüşmeye gittiği görülüyor.

        Bahadır Bey, Sancar'a, "Gün, Bu gündür! Sana emir verdiğimde obayı basacaksın" diyerek obaya saldırının talimatını veriyor. Sancar ise, babası Bahadır Bey'in emrine karşılık "Gün kıyam günüdür! Dökeceğimiz her kan helalimizdir." cevabıyla Çavdar Obası'na saldırıyı başlatıyor. Fragmanda, Sancar Bey komutasındaki Alplerin, Çavdar Obası'nın başı Aslıhan Hatun'un otağını basarak Aslıhan Hatun'u etkisiz hale getirdikleri görülüyor. Turgut Alp ise, fragmanda ortalarda görünmüyor. Baskın büyük olasılıkla Turgut Alp'in, Ertuğrul Bey'in yanında Hanlı Pazar'da olduğu sırada gerçekleşecek. Bahadır Bey'in 100. bölümde " Alpler, Turgut'a itibar ederler, onun obada olmaması gerekiyor" sözleri de bu ihtimali güçlendiriyor. Bahadır'ın Bey Otağı'na kurulması, baskının başarıya ulaştığını gösteriyor.

        REKLAM

        Baskını haber alan Turgut Alp ve yanındaki bir avuç Alp, Ertuğrul Bey'e durumu anlatıyor. Ertuğrul Bey ve Alpleri ile birleşen Turgut Alp önderliğindeki Çavdar Alpleri, baskın ile ele geçirilen Çavdar Obası'nı kurtarmak için yola çıkıyorlar.

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanında en çok merak edilen sahne ise kuşkusuz, Ares'in, Karacahisar Kalesi'nin bahçesinde idam ettiği kişiler. Fragmanda Ares'in birkaç kişiyi idam ettiği görülse de, idam edilenlerin silueti net olarak gösterilmiyor. Ancak Ares, çok büyük olasılıkla Ertuğrul Bey'in 100. bölümde Karacahisar Kalesi'ne sızan Alplerini ele geçiriyor ve onları idam ediyor. Bilindiği üzere, Ares, Ertuğrul Bey'in oğlunu kaçırmış, Ertuğrul Bey de, Atsız'ın yardımıyla Karacahisar Kalesi'ne Alpleri ile sızmıştı. Daha sonra oğlu Gündüz'ü sağsalim kurtararak obasına dönen Ertuğrul Bey, alplerini fetih için hazırlık amaçlı Karacahisar Kalesi'nde bırakmıştı. Ares, Kale'de arama talimatları vererek, seferberlik ilan etmişti.

        REKLAM

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 100. BÖLÜMDE NELER YAŞANMIŞTI?

        Diriliş Ertuğrul 100. bölümde, Ertuğrul Bey, Karacahisar Kalesi'ne baskın için planını yaparak yola çıktı. Karacahisar Kalesi'ne, Nikea'dan gönderilen tüccar Niko'nun yanındaki destek birlikleri, Karacahisar'daki casus "Atsız Bey" sayesinde öğrenen Ertuğrul, ilk olarak bu birlikleri yok etmek için harekete geçti. Birlikleri yok ettikten sonra, Haçlı kıyafetlerini giyerek Kale'ye sızma planı yapan Ertuğrul Bey planını kusursuzca işletti ve hem Niko'yu ele geçirdi, hem de Karacahisar'ı güçlendirecek olan muhafızları etkisiz hale getirdi. Kale'nin yakınlarında bir mağarada saklanan ve sabahın ilk ışıklarıyla Kale'ye sızmayı bekleyen Ertuğrul Bey, hiç hesapta olmayan bir şekilde oğlunun kaçırıldığı haberini aldı. "Türkleri bu topraklardan yok edeceğim" diyerek her fırsatta hain planlar yapan Bizans'ın Karacahisar Kalesi tekfuru Ares, bilindiği üzere 99. bölümde Titan adlı bir şövalyeyi Kayı Obası'na saldırıya uğramış bir tüccar kılığında sızdırmıştı. Titan, Ertuğrul'un Karacahisar'ı fethedeceğini Gündüz'den öğrenir öğrenmez, Gündüz'ü kandırarak Oba'dan kaçırdı. Ares, Gündüz kozuyla Ertuğrul'un Kale'ye düzenleyeceği gazanın önüne geçmeyi başardı. Titan'ın, Gündüz'ü, Ares'e getirdiği sırada, elinde taş parçası bulunan Gündüz, Ares'in gözüne vurmuş ve 99. bölüm orada son bulmuştu. Diriliş Ertuğrul 100.bölümde Gündüz'den aldığı darbe sonucu Ares'in gözünün kör olduğu ortaya çıktı. Ares, bu duruma karşı öfkesine yenik düşerek Gündüz'ü öldürmek istedi, ancak Titan ve Maria bu duruma engel oldu. Ertuğrul Bey, haberi alır almaz, oğlunu kurtarmak için planlar yapmaya başladı. Ares'e, çocuğunun onun elinde olduğunu bilmediğini düşündürmeye çalışan Ertuğrul Bey, tüccar Niko'nun kılığına girmiş olan Atsız Bey'den Gündüz ile ilgili bilgileri öğrendikten sonra, Bamsı ve Atsız Bey'le, Karacahisar Kalesi'ne sızdı. Bamsı'nın dikkati ile Maria'nın aslında Ares'e düşman olduğunu farkeden Atsız Bey, Maria'nın yardımıyla Ertuğrul Bey'i zindana götürdü. Gündüz'ü kurtaran Ertuğrul Bey ve Bamsı, Kale'den Gündüz'ü de alarak sağsalim Kayı Obası'na ulaştı. Kale'deki Alpler, Kale'nin fethi için Kale'de saklanmaya devam etti. Niko rolündeki Atsız Bey'de kendini olayların dışındaymış gibi göstermeyi başardı. Yaralanan Maria da olaylarla ilişkisi yokmuş gibi Kale'de kalmayı başardı.

        REKLAM

        Gözlerimizi Çavdar Obası'na çevirdiğimizde ise Bahadır Bey'in, Oba'yı ele geçirmek için hain planlarını görüyoruz. Diriliş Ertuğrul 100. bölümde Bahadır Bey, Oba'yı ele geçirmek için harekete geçiyor ve oğlu Sancar komutasındaki Alpler ile Oba'yı kuşatmayı planlıyor. Bu duruma karşı uyanık olan Turgut, en güvendikleri Çavdar Alp'i olan Kırca'yı Bahadır'ı takip etmekle görevlendiriyor. Bahadır Bey'in oğlu Sancar'la, Oba'ya saldıracağını öğrenen Kırca, tam oradan uzaklaşacakken, Bahadır ve Alpler tarafından yakalanarak öldürülüyor. Olayın izini sürerek Kırca'ya ulaşmaya çalışan Turgut ve Alpleri, Bahadır'ın emri ile oğlu Sancar tarafından eşkiya kılığında pusuya düşürülüyor. Pusuda birçok Çavdar Alp'i şehit olurken Turgut yiğitliğiyle bir Alp'i ile sağsalim kurtuluyor ve Bahadır'ın oğlu Sancar'ı hafif şekilde yaralıyor. Oğlundan haber bekleyen Bahadır Bey, istediği haberi alamayınca Oba'yı ele geçirme planını ertelemek durumunda kalıyor. Tehlikenin farkında olan Turgut ve Aslıhan Hatun, Oba'daki Alp sayısını ve güvenliği artırıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ