Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır’ın profesyonel futbol liglerinde mücadele eden takımlarının PlayOff şanslığı devam ediyor.

        Dün 3. Lig 2. Grup Play Off finalinde Ankara Demirspor’a 31 yenilerek, 2. Lig hedefine ulaşamayan Diyarbekirspor, bu alandaki şansızlığına bir yenisini daha eklemiş oldu. Şuana kadar Diyarbakır’ın hiçbir takımı profesyonel liglerde PlayOff sisteminde final kazanıp üst liglere çıkamadı. Toplam 21 PlayOff oynayan Diyarbakır takımları 7 kez final oynamalarına rağmen lig atlayamadılar. Son 6 yılda PlayOff oynayan Diyarbekirspor, Türkiye’de 6 yıl üst üste PlayOff oynayan ilk takım olurken, son 4 yılı üst üste olmak üzere 5. kez finale kaldı.

        Bu kez Ankara Demir’e takıldı

        20132014 sezonunda Konya’da Menemen Belediyespor’a finalde 10 kaybeden Diyarbekirspor, 20142015 sezonunda yarı finalde hükmen yenilgi ile Denizli B.B’ye elendi. 20152016 sezonunda Ankara’da Ofspor’a finalde penaltılarla kaybeden Diyarbekirspor, 20162017 sezonunda ise bu kez İstanbul’da Sakaryaspor’a finalde 21 yenilerek hasreti dindiremedi. YeşilKırmızılı takım dün İstanbul’da oynanan Ankara Demirspor maçını da 31 kaybederek, PlayOff finalini kaybederek, 2. Lig’e çıkma şansını yitirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler