Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin yaz aylarında Elazığ Maden ilçesi Gezin Beldesi’nde düzenlediği ve tatil yapma imkanı bulunmayan dezavantajlı 1014 yaş arası çocukların yararlandığı Yaz Kampı kayıtları başladı.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın havaların ısınmasıyla birlikte Elazığ Maden ilçesi Gezin beldesinde düzenlediği ve tatil yapma imkanı bulunmayan dezavantajlı 1014 yaş arası çocukların yararlandığı Yaz Kampı kayıtları Sümerpark’ta başladı. 80 kişilik çocuk grubunun katılımıyla başlayacak olan Yaz Kampı 1 Eylül itibariyle sona erecek. Her grubun 5 gün tatil yapma imkânı bulacağı Yaz Kampı Gezin Beldesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşecek. Yaz Kampı’ndan yararlanmak isteyen çocuklar velileriyle birlikte gerekli olan 2 adet vesikalık fotoğraf, kimlik fotokopisi ve veli izin belgeleri (veli izin belgesi formu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından verilecek.) ile birlikte başvuruda bulunabilecek.

        Çocuklar doya doya tatil yapacak

        Farklı gruplarla devam edecek ve her grupta 80 çocuğun bulunacağı Yaz Kampı’nda minikler doya doya tatil yapma imkânı bulacak. Her grubun 5 gün kalacağı kampta çocuklar sportif faaliyetler, çeşitli atölyelerle sosyal ve sinema etkinliklerinden yararlanacak. Kamp süresi boyunca her gün rutin olarak yüzme havuzundan faydalanacak olan çocuklardan yüzme bilmeyenlere uzman eğitmenler tarafından yüzme dersleri verilecek.

        Tüm ihtiyaçlar Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak

        Ücretsiz Yaz Kampı’nda çocukların ulaşımdan konaklamaya tüm ihtiyaçları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca karşılanacak. 5 günlük tatilde çocuklara her gün kahvaltı, öğle, ikindi ve akşam öğünleri olmak üzere yiyecekler, tişört, şort, bone, havlu, terlik ile kişisel temizlik ürünleri ücretsiz verilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler