Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır Valiliği'nden 'yayla evleri ve yazlıklarda gıda maddesi bırakmayın' uyarısı

        Diyarbakır Valiliği'nce, yerleşim yerlerinden uzakta bulunan yazlık, bağ ve yayla evi gibi yapılarda yiyecek ve içecek türü malzemelerin bırakılmamasının, terörle mücadele kapsamında önemli olduğu duyuruldu.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakırlılardan konuya duyarlılık göstermesi istenirken, şöyle denildi:

        "İlimiz genelinde yerleşim yerlerinden uzakta bulunan yazlık, bağ evi, yayla evi vb. olarak kullanılan her türlü yapılarda yiyecek, içecek türünden hiçbir malzemenin bırakılmaması hususu terörle mücadele kapsamında önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın konuya duyarlılık göstermesi gerekmektedir."

        BOLU VALİLİĞİ DE BENZER UYARIDA BULUNDU

        Bolu Valiliği, kış mevsiminde terör örgütü mensupları tarafından kullanılmaması için yayla evlerinde yiyecek ve içecek türde malzeme bırakılmaması uyarısında bulundu.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların özellikle yaz mevsiminde kullandığı çok sayıda yayla evi ve yerleşim yerleri dışında konut bulunduğuna dikkat çekilerek şöyle denildi:

        "Söz konusu yayla evi ve konutların yabancı kişiler ve terör örgütleri mensupları tarafından kullanılmaması amacıyla; ilimizin ve vatandaşlarımızın asayiş ve güvenliğinin sağlanması bakımından, yayla evleri ve yerleşim yerlerinden uzak olup yazlık olarak kullanılan evlerde, kullanım dışı zamanlarda, vatandaşlarımız tarafından gıda, yiyecek, içecek türünden hiçbir malzemenin bırakılmaması hususu büyük önem taşımaktadır. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlı olması rica olunur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ