Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Doğu Ekspresi yolcularının cağ kebabı ilgisi!
        1

        Ankara'dan son günlerde rağbet gören "Doğu Ekspresi" ile Erzurum'a gelen yerli ve yabancı turistler, mola verdikleri Erzurum Garı'nda Dadaşların marka lezzetleri cağ kebabı ve kadayıf dolmasına yoğun ilgi gösteriyor.

        2

        AA'nın haberine göre Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'nin Ankara-Kars seferini yapan Türkiye'nin en eski hatlarından Doğu Ekspresi treni, yolcu kapasitesini her geçen gün artırıyor.

        3

        Tren ile Ankara'dan başlayarak Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum üzerinden 24 saat sonra Kars'a ulaşan yerli ve yabancı turistler, trende sıcak ve soğuk içeceklerini içerek koyu sohbetlerine ekledikleri eşsiz manzaralara da şahitlik etmenin ayrıcalığını yaşıyor.

        4

        Kars'tan önceki durak olan Erzurum'a geldiklerinde yöreye özgü yemekleri tatmak isteyen yolcular, gerek aile gerekse arkadaş grupları halinde yaptıkları yolculuğa farklı bir duygu katmak için internet veya telefon aracılığıyla cağ kebabı ve kadayıf dolması siparişi vererek, yolculuklarına farklı lezzet katıyor.

        5

        Kentte, biletleri günler öncesinden satışa çıkan trende yer bulmayı başaran yolcular için özenle hazırlanan cağ kebabı ve kadayıf dolması tren gelmeden kısa bir süre önce Erzurum Garı'na götürülüyor.

        6

        Mola verdikleri garda keyifli geçen yolculuklarını damak tadıyla süsleyen yolcular, cağ kebabı, kadayıf dolması ve semaver çayının tadına bakmanın yanı sıra oyunlar oynayıp bol bol fotoğraf çektirerek unutulmaz anlar yaşıyor.

        7

        "DOĞU EKSPRESİ BİZİM İÇİN BİR NİMET OLDU"

        Kentte cağ kebap restoranı sahibi Şakir Aktaş, yaptığı açıklamada, Doğu Ekspresi'nin bölgeye ciddi anlamda katkısı olduğunu söyledi.

        8

        Cağ kebabı için tren yolcularının yoğun talebi olduğunu belirten Aktaş, "Doğu Ekspresi ile gelen bazı müşteriler henüz Erzurum'a gelmeden Ankara'dan ya da Erzincan'dan siparişlerini veriyor. Bu hazırladığımız paketler bizleri tatmin ediyor. Doğu Ekspresi bizim için nimet oldu." dedi.

        9

        Aktaş, siparişlerin trenin kente gelmesine az bir süre kala hazırlandığını ifade ederek, "Tren gelmeden yarım saat önce siparişleri paketliyoruz. Daha sonra tren garına gidip siparişleri sıcak sıcak veriyoruz.

        10

        Kars'tan dönüşte de saat 10.30'da siparişleri alıyoruz ve saat 12.00'da gelen trene kebapları yetiştiriyoruz. Kadayıf dolmasının siparişlerini de alıyoruz. Misafirlerimiz gruplar halinde olduklarında bazen 200-300 cağ kebabı siparişi alıyoruz, esnaf olarak kelimenin tam anlamıyla çok memnunum." diye konuştu.

        11

        Doğu Ekspresi'nin başta turizm olmak üzere bölgeye önemli katkılar sağladığına dikkati çeken Aktaş, müşterilere iyi hizmet vermek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını anlattı.

        12

        "CAĞ KEBABINI YEMEK İÇİN YOLU İPLE ÇEKTİM"

        KKTC'den gezmek için Kars'a giden yolculardan Burak Öner, yolculuğun kendisi için farklı deneyim olduğunu belirterek, "KKTC'den geliyorum ve ilk defa kar gördüm ilk defa arkadaşlarımın sayesinde trene bindim. Benim için bambaşka bir deneyim oldu.

        13

        İnternette izlediğimiz videoları şimdi biz yapıyoruz. Özellikle trene binmek benim için bambaşka bir heyecandı." ifadesini kullandı.

        14

        Öner, cağ kebabını arkadaşları sayesinde tadacağını dile getirerek, "Cağ kebabını yemeyi çok istedim, Erzurum'a gelmeden kentin Aşkale ilçesinde iken sipariş verdik, cağ kebabını yemek için yolu iple çektim. Ayrıca hayatımda ilk kez kar gördüm, neresi kar neresi buz bilmiyorum." dedi.

        15

        Yolculardan Setenay Yeşilyurt da Eskişehir'den 12 kişilik ekiple yolculuk yaptığını anlatarak, "Bilet bulmakta zorlandık ama takip ederek bulduk. Yolculuk, çok eğlenceli geçiyor ve iyi ki gelmişiz. Dönüşte de yine trenle gideceğiz. Cağ kebabı meşhurmuş ve trende toplu olarak sipariş verdik, inşallah beğeniriz." dedi.

        16

        Ailesiyle yolculuk yapan Ahmet Hüseyni ise şunları kaydetti:

        "Trende yolculuğumuz güzel ve eğlenceli geçiyor, aile olarak küçük bir odada yaşayabileceğimizi öğrendik. Birbirimize daha çok yaklaştık. Cağ kebaplarını önceden organize etmiştik ancak şimdi kompartımanda tren hareket eder etmez tadacağız."

        17

        FARKLI ŞEHİRLER VE LEZZETLER TATMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

        Yolculardan Salih Uğur Şah, Hataylı olduğunu ve arkadaşlarıyla yolculuk yaptığını belirterek, farklı şehirleri görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

        18

        Şah, gezgin ruh yapısına sahip olduğunu aktararak, "Erzurum'da cağ kebabı yiyoruz. Her yerdeki farklı lezzetleri tatmak için yola çıktık. Tek hedefimiz Kars değil, oradan Karadeniz ve Batum turu yapacağız. Yolculuk çok iyiydi." değerlendirmesinde bulundu.