Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar fiyatı ne kadar oldu? 3 ocak 2018 dolar kuru - Döviz Haberleri

        Dolar fiyatları geçtiğimiz hafta 3.85 seviyesinden başladığı düşüşle yılbaşında 3.76 TL düzeyine kadar inmişti. Kapanışı 3.7668 liradan yapan dolar güne enflasyon beklentisiyle sakin başladı.

        Saat 10:00'da açıklanan enflasyon verilerinin aylık beklentinin üzerinde çıkmasıyla 10:03'te 3.78 liranın üzerine çıkan dolar öğlen saatlerinde yeniden 3.77 TL'nin altına indi. Dolar saat 17:50 sularında 37672 TL'den el değiştiriyor.

        İş Portföy Başekonomisti Nilüfer Sezgin"İlk çeyrek için beklentimiz enflasyonun % 10.5'e gerileyeceği yönündeydi fakat alkollü içecek ve tütün ürünlerinde ÖTV zammı yapılmadığını gördük. Bu artışlar olmazsa yüzde 10'un da altına gerileyebiliriz." diye konuştu.

        REKLAM

        Sezgin, enflasyonun 2018 senesini yüzde 9 - 10 arasında bitirme ihtimalininyüksek olduğunu,global anlamda da faizlerin yükseldiği bir ortamda Merkez Bankası'nın bir faiz artışına daha gitme olasılığından bahsetti.

        Abank Başekonomisti Serdar Şenol ise "Birkaç ay içerisinde yüzde 10 buçuklara düşen enflasyon görürsek MB'nin bekleyeceğini düşünüyorum ve yakın vadede kesinlikle faiz hareketi beklemiyorum." dedi.

        Öte yandan, Avrupa hisse senetleri, yeni yatırım regülasyonu MiFID 2'nin yürürlüğe girmesi ile birlikte, Asya'daki pozitif seansın ardından pozitifhareket etti. Dolar, beş günlükkayıp sonrası küreselçapta yükseldi ve ABD Hazine tahvilleri değer kazandı.

        Piyasalarda ilerleyen günlerde takip edilecek veriler arasındaABD'de inşaat harcamaları ve ISM imalat sekltörü verileri ve Fed'in Aralık toplantısının tutanaklarının yanı sıra iç ve dış jeopolitik riskler bulunuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ