Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar fiyatı ne kadar oldu? Dolar kaç lira? 9 ocak 2018 dolar kuru - Döviz Haberleri

        Cuma günü 3.73'e kadar gerileyerek 2 ayın en düşük seviyesini test eden kur bugün 3.75'in altında açılış yaptı. Bugün en düşük 3.74'ü gören kur daha sonra kademeli olarak artarak en yüksek 3.7739'u test etti.

        REKLAM

        Piyasalarda bugün kritik bir veri akışı bulunmuyor. Doların altı gelişmiş piyasa para birimine karşı değerini ölçen dolar endeksi de erken saatlerde hafif ekside seyrederken daha sonra yükselişe geçti.

        Dolar fiyatları akşam saat 18:15'de yüzde 0.69 artışla 3.7716 liradan işlem görüyor. Euro da 4.49 ile Ekim ayından beri en düşük seviyesine inmesinin ardından yendien 4.50 üzerinde.

        Bölgesel Fed Başkanlarından şahin mesajlar gelmeye devam ediyor. Dün akşam konuşan Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic faiz artışına ilişkin "2018 için temel senaryom iki veya üç faiz artışı" dedi.

        Cuma günü Reuters'e konuşan Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester güçlü ekonominin ve düşük işsizliğin 2018'de 4 faiz artışını desteklediğini söylemiş, San Francisco Fed Başkanı John Williams da 3 faiz artışı olabileceğini ifade etmişti. Yüksek faizler doların yükselmesine neden oluyor.

        Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan kurda 3,76 seviyesinin direnç olduğunu belirterek "Bu seviye altında TRY’nin olumlu görünümünü koruyacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda TL long pozisyonlarda 3,71 seviyesine kadar sabredilebilir. Kurda güniçi direnç olarak 3,76, ana direnç olarak olarak 3,81 seviyesini görüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ