Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Dolar fiyatı son dakika! 1 dolar kaç TL oldu? Tarihi rekordan sonra yeni dolar kuru - İş-Yaşam Haberleri

        ABD merkezli gelişmelere bağlı olarak dolar ve euro uluslararası piyasalarda rekor düzeylere tırmandı; dolar tarihinde ilk kez 4.0 lirayı aşarak 4.03 liraya çıkarken, euro da 4.97 lirayı aşarak 5.0 liraya dayandı. İşte dolar fiyatları

        DOLAR NE KADAR OLDU?

        ABD Başkanı Trump, dün imzaladığı genelgeyle, ABD Hazine Bakanlığı ve Ticaret Temsilciliği'ne Çin'e ek gümrük vergisi ve yatırım kısıtlamaları getirme direktifi verdi. Kısıtlamalar ile Çin menşeli bazı ürünlere yüzde 25 ek gümrük vergisi getirilmesi ve toplam kısıtlama tutarının 60 milyar doları bulabileceği bildirildi. Çin Ticaret Bakanlığı, Trump'ın adımı sonrasında, ABD'ye iki ülke ilişkilerini tehlikeye atmaması ve makul hareket etmesi çağrısı yaptı.

        Bu gelişmeler "ticaret savaşları" endişelerini artırırken, ayrıca Trump'ın, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster'ı görevden alması da üst yönetim kadrosuna ilişkin soru işaretlerine neden oldu.

        Analistler, küresel piyasalarda azalan risk iştahı ile yatırımcıların güvenli limanlara yöneldiğini belirterek, buna bağlı olarak Türk lirası üzerinde satış baskısı oluştuğunu söyledi.

        REKLAM

        Dolar/TL, Asya piyasalarında derinliğin oluşmadığı günün ilk saatlerinde 4,0367 ile tüm zamanların en yüksek seviyesinin görmesinin ardından, 3,96 sınırına kadar geriledi.

        Saat 10.30 itibarıyla dolar/TL 3,9710'dan alıcı bulurken, avro/TL yüzde 1,1 artışla 4,9030'dan ve sterlin/TL de yüzde 1 yükselişle 5,6070'ten işlem görüyor.

        Analistler, Trump'ın söylemleri ve atacağı adımlar ile Çin'den gelebilecek açıklamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydederek, bugün ABD'de açıklanacak verilerin de izlenmesi gerektiğini ifade etti.

        İstanbul ve Ankara'dadolar, avro ve sterlinin alış-satış fiyatları24 Martitibarıyla şöyle:

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ