Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar fiyatı ve dolar kuru ne kadar? 27 Şubat 2018 - Döviz Haberleri

        Piyasalar bu hafta ABD Merkez Bankası'nın yeni başkanı Jerome Powell'ın bugün ve Perşembe günü yapacağı konuşmalar ile ABD'de büyüme ve enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verilerini izleyecek.

        HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy, "Powell'ın konuşmaları Fed faiz artışı patikasının hızlanabileceğine dair kaygıların arttığı bir ortamda piyasa oyuncuları tarafından dikkatle izlenecek. Çekirdek PCE endeksi değişimi ise Fed'in favori enflasyon göstergesi durumunda. Beklentinin üzerinde bir veri doların TL dahil diğer para birimlerine karşı güçlenmesine ve ABD 10 yıllık tahvil faizinde yükselişin sürmesine neden olabilir" dedi.

        Suriye hükümeti grupların Halep'ten Afrin bölgesine girmeye başladığı ve Türkiye'nin karşılık verdiği yönündeki haberlerin jeopolitik riskleri artırmasıyla dolar/TL geçen hafta 3.76'lı seviyelerden 3.81'in üzerine çıkmış ancak sonrasında endişelerin hafiflemesiyle haftayı 3.78'in hemen üzerinde tamamlamıştı.

        REKLAM

        Dolar dün de 3.77-3.78 seviyelerinde hareket etti.

        Bugüne bakıldığında açılışın benzer seviyelerden olduğu görülüyor. Dolar kuru saat 07.05 itibariyle 3.7880 TL olurken, euro ise 4.67 TL oldu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ