Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar? - 6 Şubat dolar kuru - Döviz Haberleri

        ABD faizlerindeki ve dolar endeksindeki dalgalanmaları yansıtarak yılbaşından bu yana 3.72-3.85 bandında dalgalanan dolar/TL haftaya 3.77'nin hemen üzerinde başlamıştı.

        TL dün rand ile birlikte dolar karşısında değer kazanan iki gelişmekte olan ülke para biriminden biri oldu.

        Tüketici fiyatları enflasyonu (TÜFE) Ocak'ta gıda fiyatlarında artışın beklentilerin altında kalması ve baz etkisiyle aylık bazda yüzde 1.02 ile beklentilerin altında artış gösterirken, yıllık TÜFE ise 2017 sonundaki yüzde 11.92'den yüzde 10.35'e gerileyerek çift hanede kalmaya devam etti.

        Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) Ocak ayında medyan bazında yüzde 1.28 artış bekleniyordu.

        Dolar ve ABD faizlerine paralel bir seyir izleyen dolar/TL bu sabah güne saat 0844'te 3.7715/3.7727 seviyesinde başladıktan sonraakşam sularında3.76 civarına inse de yeniden değer kazanarak günü 3.79 ile kapamıştı.

        Dolar, 6 Şubat salı gününe ise yatay başladı ve sabah 07:30 itibarıyla 3.7897 TL'den işlem görüyor.

        SENE SONUNDA 4.15 TAHMİNİ

        REKLAM

        JPMorgan G-10 ülkelerinin para birimlerine ilişkin tahminlerini güncellerken dolarda düşüşün devam edeceğini öngörürken,Unicredit Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Kiran Kowshik doların küresel bazda zayıf olmaya devam edebileceğini dünyanın kalanı iyi büyüdüğü zaman doların daha kötü performans gösterdiğini belirtti.

        TL için 'ayı piyasası tarafında' olduğunu belirten uzman kurun yakın zamanda enflasyonda yaşanacak düşüş ve küresel ortamın etkisiyle 3.70-3.85 bandında kalacağını ancak yıl sonuna doğru 4.15'li seviyelerin görülmesinin şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

        ABD'de tarım dışı istihdam verisi Ocak ayı sonlarında 88.438'e kadar gerileyerek üç yılın en düşük seviyesini gören doların nefes almasını sağladı.

        Bankacılar ABD faizleri ve dolar başta olmak üzere küresel gelişmelerin TL üzerinde belirleyici olmayı sürdüreceğini, bunun yanında jeopolitik gelişmelerin de yakından izleneceğini belirtiyorlar.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ