Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar ? Dolar kaç lira oldu 16 Ocak - Döviz Haberleri

        Haftanın ilk işlem gününe yatay başlayan ve 3,7465 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL, artan jeopolitik riskler nedeniyle yükselişe geçerek 3,8042'yi görmesinin ardından günü önceki kapanışa göre yüzde 1,4 artışla 3,8006 seviyesinden tamamladı.

        Küresel piyasalarda dolar, piyasaların küresel toparlanmanın ABD büyümesini aşacağına ve ECB liderliğindeki diğer büyük merkez bankalarının gevşek para stratejisini beklenenden daha hızlı bir şekilde sıkılaştırmaya teşvik edeceğine gittikçe daha fazla güvenmesiyle değer kaybediyor.

        Dolardaki değer kaybı gelişmekte olan ülke para birimlerine olan risk iştahını artırıyor. Ancak jeopolitik gelişmeler nedeniyle benzer para birimlerinde yaşanan iyimserlik TL'ye yansımıyor

        REKLAM

        Dolar/TL, yükselişini bugüne de taşıyarak saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,65 artışla 3,8250'den alıcı bulurken, avro/TL yüzde 0,42 primle 4,6800 seviyesinden, sterlin/TL de yüzde 0,5 değer kazanarak 5,2703'ten işlem görüyor.

        Dolar endeksi dün 3 yılın en düşük seviyesi olan 90,3'ü görmesinin ardından bugün 90,5 seviyesinde dengelendi.

        Analistler, bugün yurt içi ve yurt dışında veri akışının zayıf olduğunu, Suriye'deki gelişmeler, konuyla ilgili ABD ve Türk yetkililer tarafından yapılan açıklamaların takip edileceğini belirtti.

        Teknik açıdan dolar/TL'de 3,8450 seviyesinin direnç olarak izleneceğini bildiren analistler, 3,80 ve 3,75 seviyelerinin ise destek konumuna geldiğini dile getirdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ