Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar oldu? Dolar fiyatı kaç TL? 26 Şubat 2018 Dolar kuru - Döviz Haberleri

        Suriye hükümeti yanlısı grupların Halep'ten Afrin bölgesine girmeye başladığı ve Türkiye'nin karşılık verdiği yönündeki haberlerin jeopolitik riskleri artırmasıyla geçtiğimiz haftaya 3.76'lı seviyelerden başlayan dolar/TL 3.81 seviyesini aştı. Ancak sonrasında yatışan endişeler TL'de tansiyonun düşmesini sağladı.

        Öte yandan Fed'in faizleri kademeli olarak artırma konusunda daha emin olduğunu ortaya koyan son toplantı tutanaklarının ardından dolarda güçlenme de TL dahil gelişmekte olan ülke para birimlerinde değer kaybına neden oldu.

        Piyasalar bu yıl üç faiz artışı fiyatlarken bazı analistler şimdi dört artış bekliyor. Bu noktada ABD tahvil faizlerindeki seyir de yakından izleniyor.

        REKLAM

        Geçtiğimiz haftayı 3.79 TL seviyesinden tamamlayan dolar/TL yeni haftaya sakin bir başlangıç yaptı. Dolar kuru saat 07.05 itibariyle 3.7860 TL olurken, euro ise 4.6630 TL'den el değiştirdi. Sonrasında satış eğilimi hız kazanırken dolar saat 09.00 itibariyle 3.7770 TL'ye kadar geriledi. Euro da aynı dakika itibariyle 4.6580 TL oldu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ