Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolarda dalgalanma yaşanıyor - Döviz Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Dolar küresel olarak değer kaybederken TL'deki değer kaybı ise devam ediyor.

        Dün günü 18.57 civarında kapatan dolar/TL sabaha karşı düşük hacimli piyasada 18.61'i gördü.

        Dolar yeni güne ise 18.57 liradan başladı. Gün içerisinde 18.63'ün üzerini gören dolar ardından 18.60 liranın altına geriledi.

        DOLAR

        $
        28,7044 0,15
        • Alış: 28,6850
        • Satış: 28,7238
        Son Güncellenme Tarihi: 18/11/2023 21:30:07

        Doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi dün sabah 111.80 seviyesinde iken bu sabah itibarıyla 110.30'a geriledi. Euro/dolar sabah saatlerinde yeniden 1 seviyesine yaklaştı.

        Dolardaki küresel güç kaybında ABD tahvil getirilerindeki düşüşler etkili oldu. ABD 10 yıllık hazine tahvilinin getirisi bu hafta yüzde 3.84'ten yüzde 3.63'e geriledi.

        FED BEKLENTİLERİNDE DEĞİŞİM

        Fed'e yönelik beklentilerdeki kısmi yumuşama bu gerilemeyi tetikledi. Credit Suisse eksenli endişeler Fed'in faiz artırımlarında frene basabileceği beklentisini de güçlendirmeye başladı.

        Geçen hafta piyasalarda Fed'in 2 Kasım'da 75 baz puanlık faiz artırımına gideceği konusunda konsensüs oluşmuşken bu hafta 50 baz puanlık artırım ihtimali de fiyatlamalara yansımaya başladı.

        Faiz artırımlarının durdurulması yönünde de çeşitli kuruluşlardan çağrılar yapılması da beklentilerde etkili oldu. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) önceki gün yayımlanan raporunda "Gelişmiş ekonomilerdeki merkez bankaları ibreyi tersine döndürmeli ve daha yüksek faiz oranlarına güvenerek fiyatları düşürmeye çalışmaktan kaçınmalı" çağrısında bulundu.

        Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva da, Fed'i politikalarında son derece ihtiyatlı ve dünyanın geri kalanı üzerindeki etkisine karşı dikkatli olmaya çağırdı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ