Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar/TL'de "sermaye akışı" kritik rol alacak - Döviz Haberleri

        Küresel çapta artan jeopolitik riskler ve bunların hem ekonomik hem de siyasi açıdan getirdiği belirsizlikler, geçen yıl piyasaların odak noktasına yerleşti.

        Küresel ekonomik krizin ardından merkez bankalarının para politikalarında normalleşmeye dönüş adımlarının da ivme kazandığı bir yıl olarak kayıtlara geçen 2017'de, dolar endeksi yüzde 10'a yakın değer kaybederek yılı 92,1 seviyelerinden kapattı.

        Dolar endeksindeki düşüşe karşın yurt dışında yükselen faizler, jeopolitik riskler ve belirsizliklere, yurt içinde artan enflasyonist baskıların da eklenmesiyle dolar/TL, 3,9830 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Dolar/TL, 2017'yi yüzde 7,5'lik artışla 3,7905'ten tamamladı.

        REKLAM

        Ekonomistler, merkez bankalarının normalleşme hamleleri, jeopolitik riskler ve enflasyonun seyrinin 2018'de dolar/TL hareketlerini belirleyeceğini ifade ederek, TL varlıklara ilginin devam etmesinin kuru destekleyen en önemli faktör olacağını vurguladı.

        Dolar/TL'de kısa vadede 3,70-3,75 bandının izleneceğini belirten ekonomistler, 3,70 desteğinin kırılması durumunda da 3,65'in gündeme gelebileceğini bildirdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ