Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dünya Mühendisler Günü nedir? Dünya Mühendisler Günü neden kutlanır?

        Her yıl 5 Aralık'ta Dünya Mühendisler Günü kutlanıyor. Toplumsal yaşamda büyük rolleri olan mühendisler bugünü heyecanla bekliyor. Peki, Dünya Mühendisler Günü nedir ve neden kutlanır? İşte soruların cevapları...

        5 ARALIK DÜNYA MÜHENDİSLER GÜNÜ

        Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından Dünya Mühendisleri Günü dolayısıyla başlayan etkinlikler 8 Aralık gününe kadar devam edecek.

        5 Aralık Dünya Mühendisler Günü, BEÜ Mühendislik Fakültesi tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 4-8 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinliklerin ilk günü Zonguldak maden alanlarında meydana gelen yüzey deformasyonlarının belirlenmesi, seramik sağlık gereçleri sektöründe ithal şamot yerine yerli kaynak kullanımının araştırılması konularında Yrd. Doç. Dr. Saygın Abdikan ve Yrd. Doç. Dr. Nazım Kunduracı konferanslar verdi.

        REKLAM

        5 Aralık günü Doç. Dr. Yeşim Büyükmeriç Son 2.6 milyon yıldan günümüze Karadeniz'in tarihçesi, İklimsel Kayıtlar'ı anlatacak. Yrd. Doç. Dr. Gürkan Bacak Batı Karadeniz Bölgesinde dağılım üstü kerastese yaşlı volkanitlerin petronejik jeokimyasal özellikleri ve endüstriyel kullanılabilirliklerini anlatacak.

        Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eyriboyun ise Zonguldak'ta terk edilmiş kömür ocaklarının jeotermal ısı kaynağı ve soğuk kaynak olarak kullanılabilirliğinin incelenmesini anlatacak.

        Etkinlikler 6 Aralık günü Yrd. Doç. Dr. Özge Duygu Okur'un süt ve süt ürünlerinin fonksiyonel özelliklerine bir bakış adlı konuşması ile devam edecek. Doç. Dr. Ahmet Özarslan Yerli enerji kaynaklarının sürdürülebilir kullanımını, Doç. Dr. Serdar Ulubeyli ise proje yönetimi kapsamında toplam kalite yönetimini anlatacak.

        7 Aralık günü ise Yrd. Doç. Dr. İbrahim Buzkan Kuzey Batı Anadolu Kömür Havzası rezervlerinin karakteristik özellikleri ile Türkiye Ekonomisi'ne katkısını anlatacak. Aynı gün Yrd. Doç. Dr. Memduh Karalar ise Köprülerin Yorulması, Yrd. Doç. Dr. Gürkan Bacak ise Çakraz Kireçtaşlarının mermer olarak değerlendirebilme olanaklarını anlatacak.

        Etkinlikler 8 Aralık günü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Buzkan'ın yapılaşma alanlarındaki zemin çalışmalarında üç boyutlu tasarımın önemi ve Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Çapar'ın sorunlu zeminlerde yapılaşma konularındaki konferansları ile son bulacak.

        MÜHENDİS KİMDİR VE NE YAPAR?

        Türk Dil Kurumu'nagöremühendisnsanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı çeşitli yapılar yol, köprü, bina, peyzaj, çevregibi şehircilik ve imar dışı alanların ilkeleri,bayındırlık; tarım, beslenme gibi gıda; fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elektronikgibi fen;uçak, gemi, otomobil, motor, iş makineleri gibi teknik ve sosyalalanlarda uzmanlaşmış, belli bir eğitim görmüş kimsedir. Modern anlamda mühendis, bilim insanlarının ürettiği teorik bilgiyi tekniker ve teknisyenlerin uygulayabileceği pratik bilgiye dönüştüren kişidir. Arthur Mellen Wellington(demiryolları inşaat mühendisi)'a göre mühendislik, "Beceriksiz birinin iki dolara kötü yaptığı bir şeyi bir dolara iyi yapma sanatıdır.

        Haberi Hazırlayan: Engin Karaaslan
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ