Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu ABD kaç IŞİD militanı öldürdü?, IŞİD, Kobani, ABD, Pentagon, John Kirby.

        ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Kobani’deki IŞİD mevzilerini yoğun şekilde vuruyor. ABD, son 48 saat içerisinde Kobani ve çevresine 40 hava saldırı düzenledi.

        Pentagon Sözcüsü John Kirby, hava saldırılarında birkaç yüz IŞİD üyesinin öldürdüğünü söyledi. Kirby, saldırılara rağmen kasabanın hala IŞİD'in eline geçme tehlikesinin bulunduğunu belirtti.

        Kirby düzenlediği basın toplantısında hava saldırılarının sayısının artmasını "Kobani'de eskisinden daha fazla IŞİD üyesi var. Ayrıca kentteki nüfusun çoğu tahliye edildi" diye açıkladı.

        'Kobani’nin düşmesi durumunda bunu stratejik büyük bir yenilgi mi yoksa büyük resimdeki küçük bir unsur olarak mı görürsünüz' sorusuna Kirby, şu yanıtı verdi: “Eğer Kobani IŞİD’in eline geçerse, bu bir başarısızlıktır. Bundan şüpheniz olmasın. Onlar saha kazanmak istiyor ve Kürt militanları onların sahayı ele geçirmesini önlemeye çalışıyor. Hava saldırılarımızla da biz onlara (Kürtlere) bu noktada yardım etmeye çalışıyoruz. Kimse IŞİD’in Kobani’yi alma başarısını görmek istemiyor.”

        "İNSANİ GEREKÇELERLE VURUYORUZ"

        Kobani'ye yönelik bombardıman, kasabanın güneybatısını hedef aldı. Uçaklar bu bölgelerde şehrin uzağındaki IŞİD mevzilerini bombaladı.

        ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) , saldırılarla IŞİD’in birçok savaş pozisyonunun yok edildiği ve IŞİD’e ait 16 binanın 'başarılı şekilde vurulduğu' kaydedildi.

        IŞİD'e karşı koalisyonun özel temsilcisi John Allen da Kobani'ye yapılan hava bombardımanalrıyla ilgili olarak, "Kobani ve çevresindeki IŞİD hedeflerini stratejik gerekçelerle değil insani gerekçelerle vuruyoruz" açıklamasını yaptı.

        KASABA 16 EYLÜL'DEN BERİ IŞİD KUŞATMASINDA

        Uçaklar Kobani’nin üzerinden uçmaya devam ediyor. IŞİD zaman zaman kente havan topları atıyor. Rakka Devrimcileri Saha Komutanı Ebu Seyf, "Bombardımanın ardından IŞİD güçleri hiçbir yere saldıramadı. Silah sesleri de kesilmiş durumda. Koalisyon güçleri bölgedeki hedeflere 27 hava saldırısı gerçekleştirdi. Terör örgütünün ilerlemesi durduruldu" ifadelerini kullandı.

        IŞİD 16 Eylül'den bu yana Kobani kasabasını kuşatma altında tutuyor. Kasaba merkezi dışındaki köylerin hemen tamamında kontrol IŞİD'in elinde bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ