Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Obama'dan Güvenli Alışveriş programı, ABD Başkanı Obama: Kredi kartları için harekete geçiyoruz

        ABD Başkanı Barack Obama, ülkede giderek artan kimlik hırsızlığını önlemek amacıyla "Güvenli Alışveriş" adlı yeni bir program başlattıklarını açıkladı.

        ABD'nin başkenti Washington’da bulunan Tüketicinin Finansal Haklarını Koruma Dairesi’nde (CFPB) konuşan Obama, kimlik hırsızlığının Amerika’nın en hızlı artan suçu olduğuna dikkati çekerek, hükümet olarak bu konuda harekete geçtiklerini belirtti.

        Obama, milyonlarca Amerikalının kimlik hırsızlığı mağduru olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

        “Dünyanın öbür ucundaki birinin, sadece siz kredi kartınızı yanlış yerde ve yanlış zamanda kullandığınız için adınıza binlerce dolarlık alışveriş yapabilmesi insanı çileden çıkartır. Bu, mağdurlar için çok üzücü bir durum. Ülke olarak, bunu durdurmak için daha fazlasını yapmalıyız.”

        Obama, federal hükümet tarafından basılan maaş ve diğer kartlara ait güvenlik standartlarının artırılmasını öngören "Güvenli Alışveriş" programını başkanlık yetkisini kullanarak onaylarken, özel sektöre bu girişimi örnek alması çağrısında bulundu.

        Yeni kartlarda manyetik bantların yerini dahili mikroçiplerin alacağını anlatan Obama, mevcut durumda kullanılan pin kodu sisteminin ise korunacağını ifade etti. Mikroçip ve pin kodlu sistemin İngiltere’deki mağazalarda yaşanan dolandırıcılık olaylarını yüzde 70 azalttığını belirten Obama, ABD’nin en büyük perakende şirketlerinin de gelecek yıldan itibaren bu sisteme geçiş yapacağını duyurdu.

        Obama, Kongre’nin de bu konuda kendi payına düşeni yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ