Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD Savunma Bakanlığı'ndan açıklama: Kobani'ye yapılan yardım IŞİD'in eline geçti

        ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Kobani'ye gönderilen ve boş araziye düşen iki paket yardımdan biri imha edildi, biri IŞİD'in eline geçti" denildi.

        Pentagon Sözcüsü Steve Warren, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kobani'deki Kürt gruplara havadan atılan 28 konteynerden 2'sinin hedeften saptığını belirtti. Warren, bu iki konteynerden birinin yere düştükten kısa süre sonra havadan vurularak imha edildiğini, diğerinin ise "düşman eline düştüğünü" kaydetti.

        Küçük silahlar, el bombaları, tıbbi malzeme ve cephane içeren konteyneri taşıyan paraşütün rüzgar nedeniyle rotasından saptığının sanıldığını ifade eden Warren, "Ekipman dolu bir konteyner, düşmana herhangi türden bir avantaj sunmak için hiçbir şekilde yeterli değil. Bunlar nispeten az miktarda malzeme, zaten IŞİD'in sahip olduğu şeyler" dedi.

        Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından gönderilen ve ABD uçakları tarafından Kobani'deki YPG mevzilerine önceki gün sabaha karşı bırakılan silah yardımının bir kısmının yanlışlıkla IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeye düştüğü iddia edilmişti. IŞİD militanları tarafından çekilen ve video paylaşım sitelerinde yayınlanan bir görüntüde de paraşüt ile bölgeye bırakılan koliler görülüyor.

        IŞİD'E YENİ 18 HAVA SALDIRISI

        ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM), terör örgütü IŞİD’in Suriye ve Irak’taki hedeflerine 18 yeni hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, dün ve bugün örgütün Suriye’deki hedeflerine savaş ve bombardıman uçaklarıyla 6 saldırı gerçekleştiren ABD ordusunun, koalisyon güçleriyle de Irak’taki hedeflere, 12 hava saldırısında bulunduğu belirtildi.

        Suriye’deki saldırıların Kobani yakınlarında düzenlendiği, IŞİD’in muharebemevzileri, binası, lojistik merkezi ve 2 aracının imha edildiği ifade edildi.Irak’ta da tüm saldırıların Musul Barajı yakınlarında gerçekleştirildiği, örgütün geniş bir ünitesi, havan topu fırlatma mevzisi, birçok mevzi ve 3 aracın vurulduğu kaydedildi.

        CENTCOM açıklamasında, saldırıların terör örgütü IŞİD’in Irak’a, bölgeye veuluslararası topluma yönelik tehdidini yok etmek için düzenlenen "Doğal Kararlılık" operasyonlarının bir parçası olduğu, Suriye ve Irak’ta hedeflerin vurulmasının örgütün operasyonlarına devam etmesini sınırlandırdığı aktarıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ