Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu ÖSO'dan Kobani kararı, Özgür Suriye Ordusu Kobani'ye 1300 savaşçı gönderiyor

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Bir süre önce PYD ile ortak karargah kurup anlaşma imzalayan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı gruplar Kobani'deki PYD güçlerine destek için 1300 savaşçı gönderme kararı aldı.

        Halen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ismini kullanan ve PYD ile anlaşma imzalayan 6 gruba bağlı 1300 savaşçının Kobani'ye gideceği haberi Halep'teki bir basın toplantısıyla duyuruldu. Gruba komuta edecek olan Albay Abdülcabba Ageydi, ÖSO'ya bağlı 6 grubun Halep Bölgesi'ndeki taburlarından seçilen 1300 savaşçının 36 saat içinde Kobani'ye hareket etmeye hazır olacağını söyledi. ÖSO grubunun Türkiye üzerinden Kobani'ye geçeceği iddia edilirken, Albay Ageydi Kobani'ye nasıl geçeceklerine dair herhangi bir bilgi vermedi.

        Suriye'de Esad rejimine karşı savaşan grupları biraraya getiren ÖSO, Cenevre toplantılarının ardından dağılmış, ÖSO içinden onlarca grup ortaya çıkmış bazıları IŞİD ve Nusra gibi örgütlere katılmıştı. Ancak halen ÖSO adını kullanan gruplar bir süre önce PYD'nin denetimindeki Rojava adı verilen bölge ile anlaşma yaparak ortak askeri karargah kurmuştu. PYD ile ÖSO içindeki grupların yaptığı 11 maddelik anlaşma; güvenlik ve savunma konusunda işbirliğini öngörüyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ