Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD yeniden Till Seir tepesine saldırıyor, IŞİD Till Seir tepesini almak için saldırıyor, IŞİD Kobani'ye saldırıyor.

        Kobani'nin batısında yer alan ve IŞİD bayrağı dalgalanan Till Seir tepesi, dün ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları tarafındna bombalanmıştı. Bu sabah YPG bayrağı dalgalanan tepeyi şimdi de IŞİD vuruyor.

        ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Kobani’nin batısındaki tepeyi dün gece de bombalamasının ardından bu sabah YPG’liler stratejik Till Seir tepesini ele geçirdi. Sınıra sıfır noktasında olan tepeye YPG güçleri bayrak astı.

        Bu gelişmenin ardından tepeye 300 metre uzaklıkta bulunan IŞİD’in hakimiyetindeki Mezra köyünden havan topu saldırısı başladı. Bazı havan topları tepeye isabet ederken bazıları da tepeyi aşarak Türkiye-Suriye arasındaki mayınlı alana ve Türkiye sınırında askerin nöbet tuttuğu kulelerin yakınına düştü. Mayınlı bölgeye gelen toplar büyük bir gürültüyle patladı. Şarapnel parçaları köylere isabet etti.

        Kobani'nin batısındaki tepe savaşı devam ediyor.

        ASKERDEN KÜRTÇE ANONS

        Kobani tarafındaki bombardıman nedeniyle tedirgin saatler geçiren sınır bölgesinde, Türk zırhlı araçlarından Kürtçe anons yapıldığı ifade edildi. Halk, bölgenin tehlikeli ve geçişlerin yasak olduğu konusunda uyarıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ