Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Dolaba saklanıp kurtulmuş!, Kanada Başbakanı Stephen Harper’ın, silah sesleri susana kadar parlamento salonundaki bir dolapta gizlendiği ortaya çıktı

        HT GAZETE

        Kanada’nın başkenti Ottawa’daki parlamento binasına yapılan silahlı saldırı sırasında Başbakan Stephen Harper’ın tehlike geçene kadar bir dolapta saklandığı ortaya çıktı.

        Michael Zehaf-Bibeau isimli sonradan Müslüman olan saldırgan çarşamba günü parlamento binasına girip ortalığa ateş açmıştı. Harper’ın silahlar susana dek 15 dakika boyunca dolapta saklandığı ileri sürüldü. Diğer milletvekilleri toplantı salonlarının kapılarına koltuklardan barikat kurmuş, bazıları bayrak sancaklarını mızrak gibi kullanmaya hazırlanmıştı. Saldırının amacı henüz netleşmedi. Dışişleri Bakanı John Baird, saldırıyı gerçekleştiren kişinin IŞİD ile bağlantılı olduğuna dair somut delil olmadığını söyledi.

        ANNESİ ÖZÜR DİLEDİ

        Silahlı baskını düzenleyen Michael Zehaf-Bibeau’nun annesi Göçmenlik ve Mülteciler Kurulu Başkan Yardımcısı Susan Bibeau, partamento binası önünde nöbet tutarken vurularak ölen askerin ailesinden gözyaşları içinde özür diledi. Ölen Onbaşı Nathan Cirillo için parlamento binası önünde düzenlenen anma töreninde konuşan Susan Bibeau, kendi oğlu için değil ölen asker ve ailesi için üzüldüğünü ve gözyaşı döktüğünü ifade etti. Bibeau, “Oğlumla geçen hafta öğle yemeği yemiştim. Son 5 yıldaki ilk buluşmamızdı. Oğlum topluma uyum sağlayamıyordu. Açıklayacak kelimelerim yok. Çok üzgünüm” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ