Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Kudüs'te cenaze gerginliği, Batı Şeria’da Filistinli bir genç öldürüldü, Kudüs'te gerginlik.

        İsrail 'de mahkeme, polisin öldürdüğü Filistinli genç Abdurrahman Şeludi’nin cumartesi günü kaldırılması beklenen cenazesinin pazar gününe ertelenmesine hükmetti.

        Kararın ardından dün gece Kudüs’te patlama sesleri duyuldu. Özellikle pazar sabahı erken vakitlerde Selvan Mahallesi'nde Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çatışmalar yaşandı. İsrail polisi patlayıcı madde attıkları gerekçesiyle 4 Filistinli'yi gözaltına aldı.

        Cuma ve cumartesi günleri Kudüs’te Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çatışmalar yaşandı, 40’tan fazla Filistinli yaralandı. Çatışmalar ağırlıklı olarak Kudüs’ün Selvan Mahallesi’nde yaşandı.

        Doğu Kudüs’ün banliyölerinden Ebu Deys beldesinde de onlarca Filistinli genç ile İsrail askerleri arasında atışma çıktı. Çatışmalarda on Filistinli genç yaralandı.

        Polis, perşembe günü Kudüs’te aracıyla kalabalık bir İsrailli grubun arasına dalan ve bir bebeğin ölümüne, 8 kişinin yaralanmasına neden olan Filistinli gencin cenazesine sadece 80 kişinin katılmasına izin verdi.

        İsrail yetkilileri, cenaze sırasında şiddet olaylarının yaşanması endişesini gerekçe göstererek defin işleminin gece yapılmasına karar verdi.

        BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ÖLDÜRÜLDÜ

        Cuma günü, Batı Şeria’da yerleşimcilerin kullandığı bir yolun güvenliğini sağlayan polis ekibinin vurarak öldürdüğü 14 yaşındaki Filistinli Urva Hamad'ın cenazesi

        Ramallahta binlerce kişinin katılımıyla defnedildi. Hammad’ın cenazesinin Ramallah'taki Tıp Kompleksi'nden alınışı sırasında Filistinliler İsrail aleyhine sloganlar attı. Urva’nın cenazesi buradan memleketi Selvad kasabasına götürüldü. İsrail askerleri cenaze boyunca geniş güvenlik önlemleri aldı.

        İsrail polisi, öldürülen Filistinli gencin bir İsrailli'ye saldırmak üzere olduğunu iddia etti. İsrail polisinin öldürdüğü gencin babası da kendisi de ABD vatandaşı.

        Olayın ardından Filistinliler ile İsrail askerleri arasında Ramallah yakınlarındaki Selvad beldesi girişinde çatışma çıkmıştı. Filistinliler belde girişinde yolu kesmiş ve İsrail askerlerine taş atmıştı.

        AL JAZEERA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ