Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avustralya'da Cumhuriyet Bayramı kutlaması

        Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Avustralya'nın Melbourne kentindeki Federasyon Meydanı'nda İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrakları çekildi.

        İleri saat uygulamasından dolayı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına 9 saat önce başlayan Avustralyalı Türkler için Melbourne kentinde ilk tören, Federasyon Meydanı'nda göndere İstiklal Marşı eşliğinde çekilen 8 Türk bayrağıyla başladı. Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, Federasyon Meydanı'ndaki bayrak çekme törenine katılan vatandaşlara hitaben tebrik ve teşekkür konuşması yaptı.

        Bayrak çekme törenine katılan vatandaşların ve konsolosluk görevlilerinin bayramlarını kutlayan Küçüksakallı, daha sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu yıl Cumhuriyet Bayramımızı her yıl olduğu gibi Avustralya'dan başlamak üzere kutlamaya başladık" dedi.

        Bu yıl Cumhuriyetin 91. yılının idrak edildiğine dikkati çeken Başkonsolos Küçüksakallı, şöyle devam etti:

        "Bu güzel ve anlamlı gün, ülkemizde ve vatandaşlarımızın, diplomatik ve konsüler temsilciliklerimizin bulunduğu bütün şehirlerde sevgi, coşku ve büyük bir heyecanla kutlanmaktadır. Vatandaşlarımız da Cumhuriyeti Bayramına yoğun ilgi göstermektedirler. Melbourne'da, şehrin merkezinde bayrak direklerine şerefli bayrağımız çektik, İstiklal Marşımızı okuduk ve anavatan Türkiye'ye, buradaki vatandaşlarımızın selam ve saygılarını gönderiyoruz bu vesileyle."

        Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına başkent Canberra ile Sydney ve Melbourne başta olmak üzere Avustralya'nın çeşitli kentlerinde akşam düzenlenecek resepsiyonlarla devam edilecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ