Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD polisi evsiz adamı böyle öldürdü, ABD'de polis vahşeti, ABD polisi evsiz adamı öldürdü, ABD polisi evsiz Milton Hall'u öldürdü.

        ABD'nin Michigan eyaletinde, elindeki çakı yüzünden 8 polisin etrafını sardığı ve 6 polisin 46 defa ateş ederek öldürdüğü akıl hastası ve evsiz Milton Hall ile ilgili görülen davada polisler cezasız kaldı. Davanın ardından, ACLU olayın nasıl meydana geldiğiyle ilgili bir video yayınladı.

        Saginaw polisinin 2 yıl önce kurşun yağmuruna tuttuğu 49 yaşındaki Hall'un davasında polislerin cezasız kalmasıyla ilgili düşüncelerini dile getiren anne Jewel Hall, oğlunun öldürülmesini “trajedi” ve “suikast” olarak niteledi.

        Anne Hall, yayınlanan videodaki açıklamasında, “Onun bu polislerin kendisine ne yapacağı hakkında hiçbir fikri yoktu” diyerek, olayla ilgili görülen davada “adaletin yerini bulmadığı”nı ifade etti.

        New Mexico eyaletinin Alburqueque kentinde yaşayan aktivist anne Jewell Hall, sivil haklar aktivisti Rosa Parks'ın resmini gösterdiği videoda, oğlu için “O da annesi gibi bir toplum çalışanıydı” ifadesini kullandı. Oğlunun 20'li yaşların ortalarında akıl hastalığı belirtileri gösterdiğini bildiren anne Hall, buna rağmen oğlunun hayatını bağımsızca yaşadığını belirtti.

        ACLU'nun videosunda anne Hall'la yapılan röportaj dışında, açık bir şekilde polislerin evsiz ve akli dengesi yerine olmayan bir Amerikalıyı nasıl öldürdüklerine ilişkin görüntülerde, polis şiddeti öne çıkıyor.

        Görüntülerle ilgili konuşan anne Hall, oğlunun elinde sadece bir kalem bıçak olduğu halde beyaz polisler tarafından 46 el ateş edilerek öldürüldüğünü ifade etti.

        Temmuz 2012'de biri köpekli 8 polisin etrafını sardığı Afrikan Amerikan asıllı Hall, 6 polisinin aynı anda ateş etmeleri sonucunda hayatını kaybetmişti.

        Yapılan soruşturmalar sonucunda olaya karışan polisler eyalet ve federal seviyede hiçbir ceza almazlarken, Adalet Bakanlığı, şubat ayında yaptığı açıklamada, polisin görevi kötüye kullandığına ilişkin yeterli bir delilin bulunmadığını bildirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ