Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Volkan Bozkır AB'ye katılım için Ulusal Eylem Planı'nın ilk aşamasını açıkladı, Volkan Bozkır'dan Ulusal Eylem Planı ile ilgili açıklama.

        Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Ankara’da düzenlenen basın toplantısında AB’ye katılım için Ulusal Eylem Planı’nın ilk aşamasını açıkladı.

        Ulusal Eylem Planı’nın Türkiye’deki siyasi reformların ve mevcut sosyo-ekonomik dönüşümün sürdürülmesi ile güçlendirilmesine yönelik öncelikleri ortaya koyan bir yol haritası olduğunu belirten bakan Bozkır, “AB’ye katılım için Ulusal Eylem Planı’nın birinci aşaması bugüne kadar yapılan, vatandaşların refah düzeyini ve yaşam standartlarını yükselten düzenlemelerin bundan sonra da devam edeceğinin teminatıdır” şeklinde konuştu.

        Bozkır, basın toplantısında AB’ye katılım sürecinin ancak milletin katılım ve katkısıyla tamamlanabileceğini vurguladı ve “Yeni Türkiye, özgüvenini ve gücünü, attığımız ve bundan sonra atacağımız adımlarla AB boyutuna da taşımaktadır” açıklamasını yaptı.

        AB’ye katılım için Ulusal Eylem Planı 2 aşamadan oluşuyor. Bunlardan ilki Kasım 2014-Haziran 2015 dönemini kapsıyor. Ulusal Eylem Planı’nın 2015-2019 dönemini kapsayan ikinci aşamasının ise Kasım ayında kamuoyuyla paylaşılması öngörülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ