Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Peşmerge üniformasında ABD bayrağı, ABD bayrağı Peşmerge üniformasında, Erbil'den yola çıkan Peşmergeler Kobani'ye gidiyor.

        Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından Kobani’ye gönderilen yaklaşık 150 Peşmerge'den havayolunu kullanan grup Çarşamba günü sabaha karşı saat 01.10’da Şanlıurfa Havalimanı’na indi. Sıkı güvenlik önlemleri altında 03.00’te Suruç’a ulaşan grup karayoluyla gelenleri bekledi. Karayoluyla gelen ve dün sabah 05.45’te Habur’dan Türkiye'ye giriş yapan grup ise bu sabaha karşı Suruç'a ulaştı.

        2 grup Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında buluştu. Peşmergeler öğle saatlerinden itibaren Kobani'ye geçmeye başladı.

        Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Peşmergelerden birinin kolundaki Amerikan bayrağı ve göğsündeki "ABD Ordusu" yazılı tişört dikkat çekti.

        Ajansların geçtiği bu fotoğraflarla ilgili haberler yayınlandıktan sonra başta sosyal medya olmak üzere kamuoyunda gündem yarattı.

        Söz konusu tişörtle ilgili açıklama yaklaşık 24 saat sonra geldi.

        Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, "Amblem biçiminde başka bir devletin bayrağının, Peşmerge üniformasının omzuna veya göğsüne yapıştırılmasına kesinlikle izin verilmemektedir. Bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. O üniformayı söz konusu Peşmerge’nin kendisi temin etmiştir. Bizim bu konuya ilişkin tavrımız nettir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ