Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Tepki toplayan Ermenice şarkı finale kaldı, Türklere hakaret içeren şarkı tepki topluyor, Ermenistan'da Türklere hakaret içeren şarkı.

        Ermenilerin yaşadığı 12 ülkeden yapılan başvurularla ilk etapta 50 şarkı, jüri ve internet oylamasına katıldı. Sevak Amroyan’ın ‘Axpers u es’ (Kardeşim ve ben) isimli şarkısı 4’üncü grupta birinci olarak finale kalan 14 şarkı arasında yer aldı. Şarkıda ‘Kanunsuz Türk anavatana sahip çıkmış’, ‘Kardeşim ve ben Türk’e vuruyoruz. Şafak vakti Türkler içeri sızarken. Biz vurunca dünya sarsıldı’ gibi Türklere karşı nefret içeren sözler yer alıyor. Yarışmaya Türkiye’den katılan yine Ermeni ve Türk müzisyenlerden oluşan Vomank adlı grup ise Vantag isimli şarkılarıyla finale kalan 14 şarkı arasında yer aldı. 10 bin dolar ödüllü yarışmanın 23 Kasım’da Kremlin Sarayı’nda yapılacak finalinin canlı yayınlanması bekleniyor.

        AGOS’TAN SERT ELEŞTİRİ

        Sevak Amroyan’ın Türklere karşı nefret içeren şarkısının finale kalmasını Türkiye Ermeni cemaatinin önemli gazetesi Agos, sert sözlerle eleştirdi. Agos’ta Lola Sarı imzasıyla yayınlanan haberde, “Şarkının bu tür bir yarışmada kendine nasıl yer bulduğu büyük bir merak konusu” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ