Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye'de lokal olarak "çatışmaların dondurulması" planı

        Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın gündeme getirdiği Suriye'de çözüm için yeni "eylem planı"na BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan destek geldi.

        BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, AA'nın sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın, de Mistura'nın geçen hafta gündeme getirdiği lokal olarak "çatışmaların dondurulması" planı ve soruna siyasi çözüm bulma çabalarını desteklediğini söyledi.

        Dujarric, bu planın hayata geçmesinin de yine bölgedeki tarafların anlaşmasına bağlı olduğunu kaydederek, sorunun müzakereyle çözülmesi gereğini vurguladı.

        Staffan de Mistura, geçen hafta BM Güvenlik Konseyi'ne ilk sunumunu yapmış ve burada "Belirli bölgelerde çatışmaları dondurabilirsek, lokal olarak buralarda politik süreci başlatabiliriz. Sonra da tedricen ulusal seviyede bir siyasi sürece ulaşabiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

        BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, iç savaşın başından bu yana Kofi Annan ve El-Ahdar el-İbrahimi'den sonra Suriye'ye atadığı üçüncü özel temsilci olan de Mistura, bu planın öncelikle Halep'ten başlatılabileceğini ve diğer bölgelere de örnek teşkil edebileceğini kaydetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ