Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Atatürk, KKTC'de böyle anıldı, KKTC Ata'yı andı, KKTC'de 10 Kasım törenleri.

        Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 76'ncı yıldönümünde KKTC'de törenlerle anıldı. Atatürk'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle Lefkoşa'daki ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.

        Protokol sırasına göre çelenklerin Anıt'a sunulmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2'nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 28 ve 39'uncu Tümen Komutanları Tümgeneral Taci Kurul ve Tümgeneral Sadık Piyade, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, Ana Muhalefet Partisi Başkanı Hüseyin Özgürgün, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, bazı bakanlar, milletvekilleri, diğer askeri erkan ve sivil yetkililer, siyasi parti başkan ve temsilcileri, üniversite rektör ve temsilcileri, sivil toplum örgütleri, kurum, kuruluş ve okul temsilcileri hazır bulundu.

        Anıta çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilerek yarıya indirildi. Tören, Anıt Özel Defteri'nin imzalanmasıyla sona erdi.

        Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi'ndeki anma etkinliğine geçildi.

        KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu anıt özel defterine yazdığı notunda, "Yüce atam; Bir 10 Kasım'da daha seni anmak ve şükranlarımızı sunmak için huzurundayız. Devrimlerini ve ilkelerini özümsemiş olarak Kıbrıs Türk halkı açtığın yolda, gösterdiğin hedefler doğrultusunda çalışarak bugünlere ulaşmıştır. Bedenin bizden ayrı olsa da, aradan geçen onlarca yıla rağmen fikirlerinle içimizde yaşıyorsun. Büyük bir ileri görüşlülükle ortaya koyduğun düşünce sistemin ve ilkelerin bugün de bizi aydınlatmaya ve yol göstericimiz olmaya devam ediyor. Ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ