Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İran'dan ABD'yi şoka sokacak görüntü, İran 'çakma' uzay aracını tanıttı, İran Amerikan oyuncağını tanıttı.

        İran devlet televizyonuna konuşan İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı General Emir Ali Hacızade, kopyalanan RQ 170 model insansız hava araçlarından yıl sonuna kadar en az 4 adet üretilerek hizmete sokulacağını söyledi.

        Hacızade, kopyalanan İHA için henüz bir isim belirlenmediğini ve isim konusunda İran halkından gelecek önerileri değerlendireceklerini de belirtti.

        İran, Aralık 2011'de kendi hava sahasını ihlal ettiğini öne sürdüğü ABD'ye ait RQ-170'I Afganistan sınırında elektronik harp sistemleriyle az hasarlı olarak düşürdüğünü duyurmuştu.

        ABD, Afganistan'daki ISAF komutanlığı aracılığıyla yaptığı kısa açıklamada, düşen İHA'nın Afganistan'ın doğusunda görev yaparken kaybolan silahsız bir Amerikan keşif İHA'sı olabileceğini belirtmişti.

        İranlı askeri makamlar, Mayıs ayında düşürülen uçak model alınarak geliştirilen insansız hava aracını tanıtmış ve yakında operasyonel hale getirileceğini bildirmişti.

        Amerikan Lockhed Martin şirketinin ürettiği RQ 170 Sentinel, CIA'in gizli operasyonlarda kullandığı, radara yakalanmayan dünyanın en gelişmiş istihbarat-keşif-gözlem uçağı olarak biliniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ