Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Sosyeteyi fareler bastı!, Ancak bu defa fare terörü ile karşı karşıya!, Dünya Ticaret Merkezi 13 yıl sonra kapılarını açtı, Dünya Ticaret Merkezi basına tanıtıldı, İkiz Kuleler yeniden yükseliyor, İkiz Kuleelr basına tanıtıldı.
        1

        Aralarında Vogue, Vanity Fair, The New Yorker gibi sosyetik dergilerin de dahil olduğu ABD'nin büyük medya kuruluşlarından Conde Nast, bütün ofislerini Dünya Ticaret Merkezi'ne taşıyacağını açıklamıştı.

        2

        Ancak Vogue dergisinin yer alacağı 25 ve 26'ıncı katları farelerin istila etmesi planları bozdu.

        3

        Birçok Vogue çalışanının magazin sitesi Gawker'a konuşmasının ardından ortaya ilginç bir detay çıktı.

        4

        Zira kaynakların açıklamalarına göre fare istilasına en çok öfkelenen, derginin genel yayın yönetmeni Anna Wintour oldu. Wintour, ofisindeki fareler temizlenmeden binaya adım atmayacağını söyledi.

        5

        New York'ta 11 Eylül 2001'deki terör saldırısı ile yıkılan "İkiz Kuleler"i içine alan Dünya Ticaret Merkezi'nin yerine inşa edilen kompleksin bir numaralı binası, Kasım ayı başlarında basın mensuplarına tanıtımıştıı.

        6

        ABD'nin en yüksek binası olarak tasarlanan One World Trade Center (Dünya Ticaret Merkezi-1), 541.3 metre yüksekliğinde. 104 katlı gökdelenin 61'inci katına çıkarılan basın mensupları, New York manzarasını görüntüleme fırsatı buldu.

        7

        Binanın inşaatını üstlenen Port Authority of New York & New Jersey işletmesinin yöneticisi Patrick J. Foye, yaptığı açıklamada, kiracıların binaya yerleşmeye başladıklarını söyledi. Foye, "İkiz Kuleler"den farklı olarak binada çoğunlukla özel sektörden kiracıların bulunacağını dile getirmişti.

        8

        Dev binanın New York için sembolik önemine değinen Foye, sözlerini şöyle sürdürdü: "İkiz Kuleler, New York kentinin siluetinin çok önemli bir parçasıydı. 11 Eylül'den beri bu parça eksikti...

        9

        ...Yeni binayla siluet tamamlanmış oldu. Bina ayrıca, bir çeşit yenilenmeyi, şehrin ve ülkenin 11 Eylül'e verdiği yanıtı simgeliyor."

        10

        Dünya Ticaret Merkezi-1, Amerikalı mimar David Childs tarafından tasarlandı. Yeni kule, 417 metre bina yüksekliği ve 124 metrelik anteniyle birlikte ABD'nin en yüksek binası özelliğini taşıyor.

        11

        11 Eylül saldırıları, hafızalara bu karelerle kazınmıştı. Yıkılan İkiz Kuleler'in enkazının kaldırılması aylar sürmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ